Понеделник, 18 Дек 2023
    
Бургас

Община Бургас стартира нова образователна програма „Летен рефреш“

  18.09.2023 14:15  
Община Бургас стартира нова образователна програма „Летен рефреш“

Община Бургас стартира нова образователна програма. Тя се нарича „Летен рефреш“ и е разработена съвместно с Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ и РУО – Бургас.

Програмата има за цел да се работи с учителите, които водят часовете по самоподготовка в начален курс, и по единна методика да се припомни изученото в предходната година учебно съдържание.

Установено е, че голяма част от затрудненията на учениците при усвояването на новия материал, особено по български език и математика, са направените през предходните години пропуски. Когато тези пропуски в знанията не бъдат добре отработени в началото на годината, възникват затруднения в усвояването на новия учебен материал.

Чрез програмата „Летен рефреш“ ще се припомня изученото през предходната година и ако учениците имат пропуски, знанията ще бъдат опреснявани. Това ще позволи на учителите в редовните часове в начален курс да се движат плавно по учебната програма и това качествено да подобри възможностите за четене с разбиране и усвояване на учебния материал по различните предмети.

Преподавателите, които водят часове по самоподготовка, ще преминат обучение в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“. За всеки учител и всяко дете, с което той ще работи, се осигуряват помагала.

След приключването на тази програма ще бъде направен мониторинг, с който да се установи как тя се е отразила в усвояването на новото учебно съдържание от учениците в съответния клас.

Програмата „Летен рефреш“ се финансира изцяло от Община Бургас и обхваща всички училища, включително и частните по тяхно желание.


Анкета

Мнения

Мнения
Премиерът за зърнопроизводителите: Аз с терористи не преговарям
  16.09.2023 12:07      

Ден, след като забраната за внос на украинско зърно отпадна, зърнопроизводителите отказаха среща