Събота, 16 Дек 2023
    
Култура

VIII пленер “Созопол“ представя творбите на 15 доказани автори в Стария град

  16.09.2023 15:25  
VIII пленер “Созопол“ представя творбите на 15 доказани автори в Стария град

Престижното събитие отново приюти край морския бряг 15 български и чуждестранни автори в живописна творческа среща

 

За осми пореден път красотата на древния Созопол ще бъде отразена в живописните платна на големи имена в изобразителното изкуство от България и чужбина.

15 доказани автори, които в рамките на седмица рисуваха край морския бряг като част от пленера на известната художничка Ангелина Недин, ще представят своите творби утре, 17 септември, от 17.30 часа в откритото пространство срещу Амфитеатъра в Стария град.

Творбите им, които за първи път ще види публиката в Созопол са част от творческата резиденция, която започна на 11 септември.

През годините престижният международен пленер на Недин – „Созопол“, успяха да съберат едни от най-популярните автори от няколко континента и да привлекат вниманието на големите европейски колекционери и галеристи. Всяко издание обаче организаторите надграждат с нова провокация и нови вдъхновяващи със стил и техника гости. 

Тази есен сред участниците в пленера „Созопол“ са големи имена на съвременната живопис от Кралство Бахрейн и Македония. Сред тях са проф. Халид Ал Тахмази, проф. Нихат Бекери и проф. Линдита Бекири, както и проф. Владимир Темков, основател и организатор на Международната художествена колония "Кавадарци - Михайлово" от 1996 г.

Както всяка година, домакинът и организатор на откритите салони по живопис в Созопол, Ангелина Недин също е част от творческата сбирка в „Лили Бийч Резорт“. Другите вълнуващи автори, които се включват в осмото издание на пленера са Пламен Стефанов, Ирина Стоянова, Екатерина Раденкова, Евгения Лефтерова, Невена Лефтерова, Красимир Желев, Владимир Пенев, Николай Янакиев, Ангел Герджиков и Фоти Фотев.

 


Анкета

Мнения

Бизнес Мнения