Петък, 15 Дек 2023
    
Бургас Царево

Общински съвет – Бургас предлага финансова помощ за Царево

  12.09.2023 14:28  
Общински съвет – Бургас предлага финансова помощ за Царево

Георги РУСИНОВ

 

Общински съвет – Бургас е готов да предложи финансова помощ за справяне с последиците от наводненията в Община Царево. Това става ясно от докладна записка, входирана в деловодството на местния парламент.

В нея съветниците припомнят, че на 5 септември тази година паднаха значителни валежи, които от своя страна предизвикаха невиждани наводнения в Царево и причиниха огромни материални щети. На места количеството валеж надмина 120 литра на кв. метър за едно денонощие. Десетки са пострадалите семейства, множество са увредените сгради, нанесени са поражения върху инфраструктурата по улиците на повечето от населените места в община Царево.

„Наводнението, породено от обилните дъждове, доведе до разруха в тези населени места. Стотици български домакинства загубиха за един миг своите домове и покъщнина. Материалните щети са огромни, а хората не виждат изход от тази ситуация. Община Бургас не може да бъде безучастна към сполетялата местното население трагедия и е необходимо да се включи с финансова помощ за възстановяване на щетите от наводнението. Безспорно отпускането на финансовата помощ ще помогне да се осигури живота и здравето на пострадалите граждани и е в защита на особено важни обществени интереси, което обуславя допускането на предварително изпълнение на настоящото решение“, посочват в докладната съветниците.

Затова се предлага да се гласува одобряване на трансфер в размер на 25 000 лева за подпомагане на Община Царево като се допуска предварително изпълнение на решението.


Анкета

Мнения

Бизнес Мнения