Вторник, 05 Дек 2023
    
Поморие

В община Поморие имат готовност за начало на новата учебна година

  05.09.2023 17:30  
В община Поморие имат готовност за начало на новата учебна година

През изминалата седмица общински екипи обходиха 20-те учебни заведения на територията на община Поморие, за да проверят каква е готовността им за старт на новата учебна година. Днес кметът Иван Алексиев проведе срещи с директорите на всички училища и детски градини, като основните дискутирани теми бяха: началото на образователния процес; сигурността и безопасността на учениците; приключващите ремонтни дейности; финансовите средства за осигуряване транспорт на обучаемите и възможностите за кандидатстване по различни проекти.

„Превърнахме тези срещи в традиция преди всеки 15-и септември именно за да се чувствате спокойни, за да споделите, ако има някакъв проблем, и да потърсим начин заедно да го решим. Радвам се, че имате готовност да посрещнете отново децата във всички училища и детски градини. Знаете, че чрез различни проекти, успяхме да обновим значителна част от учебните заведения. Скоро ще приключи проектът за отопление и охлаждане чрез геотермална енергия в ДГ „Веселушко“, в момента кандидатстваме за реновиране и на училището в с. Горица. Тоест – стараем се поетапно да подобряваме условията за обучение и възпитание на децата ни.“, коментира кметът на община Поморие.

Алексиев сподели още и желание да се работи повече над превенцията на зависимостите в различните им форми: Смятам, че с общи усилия, повече контрол и личен пример можем да предпазим подрастващите от вредното влияние на цигари, алкохол, наркотици, електронни устройства и не само.

За да отговарят на въпросите на директорите, на срещата присъстваха също председателят на Общински съвет Адам Адамов, заместник – кметът Янчо Илиев, директорът на дирекция „Хуманитарни дейности“ Антон Лалев и главен експерт „Образование“ Виолета Колева.


Анкета

Мнения

ИЗБОРИ 2023 Мнения
Милионерът Бенчо Бенчев отново атакува Общинския съвет, готов с листата си за съветници (Вижте кои имена се спрягат)
  04.09.2023 15:06      

Силвия Шатърова Бизнесменът Бенчо Бенчев отново ще атакува Общинския съвет. Това потвърди