Вторник, 05 Дек 2023
    
Приморско

Ваня Андонова с критика към общински съветници в Приморско

  05.09.2023 09:29  
Ваня Андонова с критика към общински съветници в Приморско

Георги РУСИНОВ

 

„Мълчанието на агнетата като за последно“. Така определя отминалата 50-та редовна сесия на Общински съвет – Приморско общинският съветник и кандидат-кмет Ваня Андонова.

„Гласува се бюджет, отчети, прогнози, наредби, дофинансиране за училищата, ПУП няколко броя, продажба на имоти ОПС и пр. други теми на дневния ред. С колегата Георги Зафиров, както обикновено отправихме своите питания, предложения и коментари. Така беше и през последните четири години“, посочва тя.

Друго й прави впечатление веднага след сесията – публикации в социалните мрежи по теми от сесията.

„Колеги, дала съм ви прекрасната възможност сесиите да бъдат излъчвани онлайн. Това беше първото ми предложение като общински съветник през декември 2019г. Да гарантирам прозрачността и работата на всички. И в законодателната, и в изпълнителната власт на община Приморско. Защо на сесията само мълчахте и вдигахте ръка? Как пък един не се обади по темите на дневния ред? Защо не засегнахте въпросите от трибуната на съвета поне в точка питания, които сега сте пуснали в пространството? Цитирате тежестта на длъжността си, но повече щяхте да тежите на събранието. Лесно е, когато почти винаги идваш неподготвен на съвет и не ти пука особено. Лесно е също, когато не си вглъбен в материята. А най-лесно е четири години да вдигаш само ръка, да си проформа на събрание и узаконяваш докладните на управлението, без да си наясно понякога дори какво гласуваш и защо гласуваш“, пита тя.

По-трудно, според нея, е да излагаш проблемите пред всички в официален протокол.

„Трудно е да мислиш, четеш, пишеш наредби и адаптираш към местните специфики, както и според възможността си да бъдеш в помощ и подкрепа на хората. Също е трудно да стигнеш там, където администрацията няма капацитета, позициите и възможността да го направи, по разни казуси. Не парадирам с това. Това са фактите. За съжаление на някои колеги от ГЕРБ думата им не чух за тези четири години, не да направят предложение или коментират проблем, а сега гледам статии, ПР, сигнали и прочие. Други поне се обаждаха от време на време, но на сесията необичайно мълчаха. Не изложиха проблема с регистрациите, за който съм съпричастна с подкрепата си. Но явно зависимостите са големи, или може би всички са една омерта, а разиграват театър отвън“, продължава Андонова.

За финал тя заявява, че гражданите, а скоро и избиратели имат безгрешен барометър.

„Не подценявайте тяхната интелигентност! Виждат, преценят, анализират и си дават сметка за много неща. Просто бъдете себе си и не разигравайте циркове. Години сън на неможене и нищоправене не могат да бъдат компенсирани за един месец! Бъдете здрави и си пазете нервите“, завършва общинският съветник.


Анкета

Мнения

ИЗБОРИ 2023 Мнения
Милионерът Бенчо Бенчев отново атакува Общинския съвет, готов с листата си за съветници (Вижте кои имена се спрягат)
  04.09.2023 15:06      

Силвия Шатърова Бизнесменът Бенчо Бенчев отново ще атакува Общинския съвет. Това потвърди