Четвъртък, 28 Сеп 2023
    
Бургас Култура

Кинопанорама, посветена на Апостол Карамитев започва тази вечер на Охлюва

  04.09.2023 12:14  
Кинопанорама, посветена на Апостол Карамитев започва тази вечер на Охлюва

Инициативите, посветени на 100-годишнината от рождението на Апостол Карамитев продължават с кино седмица от тази вечер и срещи с хората, които познават човешката му страна.

Кинопанорамата, посветена на Апостол Карамитев ще бъде на открита сцена „Охлюва”, от 4 до 8 септември. Ценителите на седмото изкуство ще могат да гледат българските класики „Любимец 13“, „Специалист по всичко“ и „Рицар без броня“, както и малко познатите, но изключително завладяващи ленти с участието на великия актьор - „Легенда за любовта“ и „Това се случи на улицата“.

Всеки един ден преди прожекциите публиката ще може да се срещне с актьори и личности свързани по един или друг начин с Апостол Карамитев. Модератор на срещите през всички дни ще бъде Момчил Карамитев - син на актьора.

Част от гостите ще са Искра Радева /на 4 септември/ и Юрий Ангелов /на 5 септември/ . И двамата са ученици на Апостол Карамитев в първия му и единствен випуск, който е водил във ВИТИЗ, и на 8-ми септември Димитър Атанасов – Шърата, директор на театъра в Димитровград, който носи името на големия актьор.

Инициативата се организира от Община Бургас.