Понеделник, 04 Дек 2023
    
Бургас Култура Спорт

На 14 септември Васил Върбанов представя в Културен дом НХК своя документален филм „В името на Бог РЪГБИ!“

  04.09.2023 11:57  
На 14 септември Васил Върбанов представя в Културен дом НХК своя документален филм „В името на Бог РЪГБИ!“

На 14 септември (четвъртък) Културен Дом НХК ще бъде домакин на премиерата на документалния филм на Васил Върбанов – „В името на Бог РЪГБИ!“. От 18:30 часа, преди началото на прожекцията, авторът ще го представи на публиката лично.

Гостуването на филма в Бургас съвпада с провеждането на турнира за Световната купа по ръгби, посветен на 200 години от създаване на този популярен спорт. А БНТ, където Васил Върбанов прави едно от най-хубавите музикални предавания в българския ефир, наречено „Моят плейлист“, ще излъчи на живо някои от най-интригуващите сблъсъци в дните от 8 до 28 октомври, когато е финалът.

„В името на Бог РЪГБИ!’ ще запознае бургаската публика с турбулентната история на великата игра у нас. Филмът е копродукция с Българската национална телевизия и е заснет от двама от най-забележителните български кинематографисти – Крум Родригес и Орлин Руевски.

Фокусът на продукцията е РЪГБИ като религия и нейните апостоли в България. Разказът надскача спортния контекст и дава много по-широка картина на живота у нас през различните периоди на 20 век. И последствията от наложената система в живота ни до днес.

Със специалното участие на проф. Веселин Методиев, д-р Димитър Стоянович, Орлин Павлов, Владимир Ампов-Графа, Благовест и Светослав Аргирови, Велислав Стоянов, Насо Русков, Андре Токев, Благой Иванов-Багата и други.

 

Билети ще намерите онлайн - в системата на EypayGo: https://epaygo.bg/4236627099, както и на всяка каса на EasyPay в страната.

 

"В името на Бог РЪГБИ!"

сценарист и режисьор: Васил Върбанов

оператори: Крум Родригес и Орлин Руевски
художник: Текра Алексиева

продуцент: Тангра Мега Рок/Лакриц

копродуцент: БНТ

С подкрепата на Програма "Култура" на Столична община

Със съдействието на SPORT DEPOT!


Анкета

Мнения

Мнения
Премиерът очаква антикорупционното законодателство да бъде прието в следващите дни
  02.09.2023 19:47      

С приемането на антикорупционното законодателство ще изпълним една от най-важните задачи за тази