Сряда, 29 Nov 2023
    
Бургас ИЗБОРИ 2023

Андрей Рунчев: Бъдещият кмет отново ще е г-н Николов

  30.08.2023 17:17  
Андрей Рунчев: Бъдещият кмет отново ще е г-н Николов

Георги РУСИНОВ

 

Листата е на 80% готова. Има още някои неща, които трябва да се уточнят по нея. Отново смятам, че ще предложим най-балансираната и добрата листа, с най-добри обществени фигури и специалисти в тяхната област. Наистина се надявам, че те ще бъдат един добър отбор, който ще подкрепя бъдещия кмет на Община Бургас, който отново ще бъде г-н Николов.

Това заяви за „Черноморски фар“ общинският лидер на ГЕРБ Андрей Рунчев.

Той е категоричен, че структурата в Община Бургас ще работи за максимално добри резултати - кмет на община, кметове на населени места и максимално голям брой общински съветници, които да дават необходимата подкрепа за развитието на Община Бургас.

„Програмата на нашия кандидат-кмет ще бъде доста амбициозна като всеки път. Всеки, който вземе участие в изборите ще даде своята подкрепа, за да можем да се поздравим с победа“, заяви той.

Миналият петък бяха и консултациите за съставяне на Общинска избирателна комисия. До консенсус обаче не се е стигнало тъй като „Възраждане“ са влезли в спор с ГЕРБ и ДПС за председателската и секретарската позиция. От ГЕРБ са предложили Фани Семерджиева за председател, а опитният юрист Михаил Хаджиянев, който оглавяваше РИК-Бургас в няколко избора, ще е част от листата.

Така след като не са постигнали разбирателство за състава на ОИК, последната дума ще има ЦИК.

Общинският председател на БСП Живко Господинов коментира, че те са предложили Любима Бургазлиева за заместник-председател, като парламентарно представените партии са се разбрали този път ОИК-Бургас да има четирима заместник-председатели.


Анкета

Мнения

Мнения
Просветният министър: Намаляване на домашните няма да има
  28.08.2023 08:56      

Намаляване на домашните за учениците няма да има, заяви министърът на образованието Галин Цоков в