Сряда, 29 Nov 2023
    
Спорт

„Акулите“ захапаха фатално водача „Септември“ в столицата

  30.08.2023 11:05  
„Акулите“ захапаха фатално водача „Септември“ в столицата

Георги РУСИНОВ

 

Бургаска футболна гордост сътвориха момчетата на треньора Ангел Стойков насред столицата. В мач от 7-ми кръг във Втора лига „Черноморец“ победи с 1:0 като гост лидера във временното класиране „Септември“ (София).

През първото полувреме най-доброто положение за домакините дойде след изстрел на Айкут Рамадан от границата на наказателното поле, но вратарят Димитър Тодоров спря опасния удар.

Дани Иванов от „Черноморец“ имаше шанс пред вратата на „Септември“, след като Живко Петков го изведе по десния фланг, но изстрелът му от малък ъгъл бе спрян от стража на столичани.

Малко преди края на първата част имаше съмнения за дузпа за нарушение срещу Стоян Мантаров, но такава не бе отсъдена от рефера.

11-метров удар обаче именно донесе победата на бургазлии. От бялата точка през втората полувреме точен бе голмайсторът Живко Петков.

Това е шести пореден мач без загуба за „Черноморец“. След неуспеха у дома срещу „Беласица“ в първия кръг, водените от Ангел Стойков футболисти показват все по-добра игра и реализираха две победи и четири равенства срещу трудни съперници.

„Черноморец“ е на 9-то място във временното класиране с актив от 10 точки. Водач дори и след загубата продължава да е „Септември“ с 15 точки. Софиянци са едни от фаворитите за завръщане в Първа лига този сезон.

В следващия кръг бургазлии посрещат „Добруджа“ (Добрич) на стадион „Лазур“ в Бургас.


Анкета

Мнения

Мнения
Просветният министър: Намаляване на домашните няма да има
  28.08.2023 08:56      

Намаляване на домашните за учениците няма да има, заяви министърът на образованието Галин Цоков в