Четвъртък, 23 Nov 2023
    
Бургас

Слух свърза Бачийски с БСП

  24.08.2023 16:59  
Слух свърза Бачийски с БСП

Зловреден слух плъзна в предизборно нажежената обстановка на Бургас. БСП щяла да подкрепи кандидатурата на издигнатия от ПП „Продължаваме промяната“ Константин Бачийски за кмет, защото местните структури не искали, евентуалният кандидат да поведе листата за общински съветници. Тези разногласия довели до отлив на желаещи да се кандидатират  от червените.

Потърсен за коментар, общинският лидер на БСП, Живко Господинов, категорично отрече да има каквито и да било мераци да се подкрепя Бачийски.

Той потвърди, че на този етап си остават водените преговори с проф. Радостин Долчинков - той да е тяхната кандидатура. Преди известно време професорът потвърди пред нашата медия, че има някакви начални разговори. Но както самият той очакваше до дни да се финализират, не се получи. По наша информация сега той е на почивка в чужбина и обмисля на екзотична дестинация дали да се впусне в тази авантюра или не.

А както самият Господинов каза: „Винаги има план Б“.

От местните структури на БСП има направени и 5 номинации на членове на партията, които са дали съгласието си да бъдат  евентуалната кандидатура за градоначалник. Това са: дясната ръка на Корнелия Нинова – Атанас Зафиров, самият Живко Господинов, Йордан Георгиев, Христо Панайотов и Станимир Баев.

В крайна сметка на 3 септември, когато ще заседава конференцията ще стане ясно кой е избраникът и ще стане ясно толкова ли са я закъсали в БСП, че да се наложи да подкрепят кандидат на управляващата „сглобка“.


Анкета

Мнения

Бизнес Мнения
Транспортният министър Георги Гвоздейков: Няма да има сътресения на пазара на горива
  24.08.2023 14:53      

Прехвърлянето на собствеността на терминал „Росенец“ към държавата вече е в ход и ще