Четвъртък, 23 Nov 2023
    
Бизнес Мнения

Транспортният министър Георги Гвоздейков: Няма да има сътресения на пазара на горива

  24.08.2023 14:53  
Транспортният министър Георги Гвоздейков: Няма да има сътресения на пазара на горива

Прехвърлянето на собствеността на терминал „Росенец“ към държавата вече е в ход и ще приключи преди 30-дневния срок. Това заяви министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков по време на посещение днес на пристанищния терминал.

ДП „Пристанищна инфраструктура“ вече има лиценз за пристанищен оператор. Водим преговори с „Лукойл“, за да постигнем споразумение за съвместно опериране на данъчния склад, което е изискване за получаване на Удостоверение за експлоатационна годност на терминала“, коментира той.

В следващите 3 месеца предстои да бъде изработен анализ, който е свързан със сигурността на обекта и ще определи мерките за сигурност, които държавата ще наложи на терминала, информира още министър Гвоздейков.

Няма да има сътресения на пазара на горива, в резултат на прехвърлянето на собствеността на терминала, обясни министърът. „Работим в отворен пазар и не се очаква цените на горивата да се повлияят от това, което се случва в момента. Има и други възможности за доставка на суров петрол и сме предприели действия в тази посока. Цялото правителство работим в екип, така че да няма негативен ефект за българския пазар на горива и българските граждани“, каза още Георги Гвоздейков.


Анкета

Мнения

Мнения Царево
Защо един от безапелационните кметове на ГЕРБ в Бургаска област – Георги Лапчев, излиза от битката за местния вот
  22.08.2023 13:47      

Силвия Шатърова Един от безапелационните кметове на ГЕРБ за Бургаска област – Георг