Събота, 04 Nov 2023
    
Крими

Двойно убийство край Лозен заради заем, има задържан край Айтос

  05.08.2023 15:37  
Двойно убийство край Лозен заради заем, има задържан край Айтос

В района на село Лозен тази сутрин е намерено тяло на момиче, предаде БНТ.  Край столичния квартал "Горубляне" е открито и тялото на момче. Извършва се оглед на местата, където са намерени телата, предава NOVA.

Убийствата на 18-годишното момиче край Лозен и младия мъж край Горубляне са извършени в рамките на 2-3 часа. И двете жертви са от Лозен.

В основата и на двете убийства стоят пари. Жертвите не били длъжници. Момичето е бивша приятелка на заподозрения за убийството, а момчето - негов приятел. Вечерта той се срещнал с тях и поискал от тях пари. Отказали му. След което заподозреният последователно ги застрелял.

Източници съобщиха, че заподозреният за убийствата е бил арестуван между Айтос и Бургас. Той се транспортира към София. По неофициална информация у него е намерен боен пистолет.

Любовен триъгълник и наркотици са сред другите версии, които се проверяват за двойното убийство, научи NOVA. По случая са работили СДВР, Националната полиция и органите на реда в Бургас. Извършва се оглед на местата, където са намерени телата. 

Досъдебно производство по случая е образувано. Разследването се провежда за убийство на повече от едно лице, извършено на 03.08.2023 г. в землището на с. Лозен, Столична община – престъпление по чл. 116, ал. 1, т. 4 във връзка с чл. 115 от НК, за което се предвижда наказание лишаване от свобода за срок от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна. Това съобщиха от прокуратурата.

Заподозреният за двойното убийство - Ч.Б., който е задържан, преди година е убил друго момиче от селото.

До настоящия момент са извършени оглед на местопроизшествие, претърсване и изземване, освидетелстване на лице, разпитани са свидетели. Иззето е огнестрелно оръжие, за което се предполага, че с него са извършени убийствата. На базата на събраните доказателства и проведените оперативни мероприятия от СДВР и ГДНП е задържано лице от мъжки пол, за което се предполага, че е извършител на престъплението. Той е познат на полицията. Криминално проявен е за домашно насилие, научи NOVA.

Разследващи полицаи от СДВР продължават да извършват неотложни действия по разследването под ръководството на прокурор от Софийска градска прокуратура (СГП), за да се обезпечат и съберат важни доказателства. Предстои доклад на материалите по разследването на дежурен прокурор при СГП за преценка за привличане в качеството на обвиняем и постановяване на мярка за процесуална принуда – задържане до 72 часа


Анкета

Мнения

Мнения
Делян Пеевски: Идеите за промени в Конституцията са на ПП-ДБ и ГЕРБ, ние само ги припознахме
  03.08.2023 19:05      

Главният прокурор да е с един петгодишен мандат   Всички предложения за пром