Четвъртък, 14 Сеп 2023
    
Бургас

Следим чистотата на морската вода на сайта на Министерство на туризма

  15.06.2023 13:03  
Следим чистотата на морската вода на сайта на Министерство на туризма

 

Няма данни за замърсяване на българската акватория на Черно море

От днес на сайта на Министерството на туризма ще можете да откиете актуална информация за чистотата и температурата на морската вода по българските плажове.

Няма данни за замърсяване в българската акватория на Черно море след разлива на язовир "Нова Каховка“ в Украйна. Това показват данните от  ежедневната информация, която Министерството на туризма обменя с МОСВ.

Българските власти обменят информация с украинските, молдовските и румънските си колеги за потенциално замърсяване на водите в Черно море. Басейнова дирекция "Черноморски район" (БДЧР) и Изпълнителната агенция по околна среда (ИАОС) следят и допълнителни показатели за потенциалното въздействие след инцидента. Мониторинг се прави и от РЗИ. 

Сателитните наблюдения и математическото моделиране на водните течения в Черно море към момента не дават повод за притеснение.При установен потенциален риск ще бъдат предприети превантивни действия и населението ще бъде информирано своевременно.

Температурата на морската вода край Варна днес е 21.2°C, край Бургас 22.0°C. Най-студеното е в Силистар - 20.8°C.

Данните ще бъдат актуализирани периодично и ще бъдат публикувани и в английската версия на сайта на Министерството на туризма, в обособената секция  "Information on the condition of the sea water on the beaches of the bulgarian seaside".


Анкета

Мнения

Мнения
Премиерът Николай Денков: В работата на областните управители няма място за политически изказвания, освен ако нямат политически амбиции
  14.06.2023 13:59      

В работата на областните управители няма място за политически изказвания, освен ако някой от тях