Сряда, 06 Сеп 2023
    
Бургас Общество

65-ти рожден ден отпразнува общинската Детска млечна кухня

  07.06.2023 13:01  
65-ти рожден ден отпразнува общинската Детска млечна кухня

Общинската Детска млечна кухня отпразнува вчера 65 години от създаването си. Специално тържество в Експозиционен център „Флора Бургас“ събра малки и пораснали деца, за да отбележат заедно събитието на услугата.

Гост на тържеството бе и кметът на Бургас Димитър Николов, който поздрави служителите на Детска млечна кухня.

„Благодаря Ви за грижите и усилията, които полагате за нашите най-малки съграждани – децата! В динамичното време, в което живеем, вашата работа е в подкрепа на родителите. Добрите резултати през последните години са благодарение на вашия труд, както и на подобряване на материалната база и навлизането на електронната услуга, с която стигате още по-близо до родителите. Честит празник!“, сподели кметът Николов.

За децата бяха приготвени изненади и голяма празнична торта.

Управителят на Детската кухня – Таня Бурдева също честити на всички бивши и настоящи служители, а така също на родителите и децата празника, като сподели, че голяма част от присъстващите родители са пораснали с услугите на Детска млечна кухня през годините.

От февруари бургаските майки вече купуват ваучери за храна от Детска млечна кухня онлайн чрез новата електронна услуга – „Виртуална кухня“, която е достъпна на: https://dmkbs.uslugi.io. В нея има полезна информация, свързана с работата на детската кухня и изхранването на децата. Всеки родител може да се запознае там с хранителните стойности, алергените и менюто за всяка възраст на детето.

През последните години Детска кухня – Бургас разширява все повече своята услуга, като в момента общият брой на раздавателните пунктове на територията на общината е 29, а родителите, които ползват услугите й са над 1400 и продължават да се увеличават.

 


Анкета

Мнения

Мнения
Карадайъ и Пеевски: Гласувахме „за“, защото ДПС заявихме, че няма да пречим на коалицията да излъчи редовно правителство
  06.06.2023 16:56      

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ и Делян Пеевски са двамата депутати от движението, които гласувах