Вторник, 05 Сеп 2023
    
Общество

Борисов: Казах, че няма да ни повлияят шантажи

  06.06.2023 17:02  
Борисов: Казах, че няма да ни повлияят шантажи

"Казах, че няма да ни повлияят шантажи отвън, няма да ни повлияят записите, няма да ни повлияе нищо и ще излъчим редовно правителство". Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, след като парламент от одобри правителството "Денков - Габриел".

"Аз не мога да разбера защо се подвеждате по най-ниските страсти в обществото? Какво е демокрацията? Демокрацията е явяват се партиите на избори, печелят ги, подрежда ни народа по ред и най-стабилното е правителство между първите две, подкрепено и от други партии. Това съм го казал преди изборите", подчерта Борисов.

"От първия до последния ден ние сме говорили едно и също, и го направихме днес", каза Борисов.

"Аз не искам да коментирам президента, който би трябвало да бъде обединител. А в ситуация, в която първите две партии са намерили - даже са коалиции, защото са четири партии - ПП, ГЕРБ, ДБ, СДС, подкрепени от ДПС за конституционна реформа, това е единственото възможно работещо", посочи Борисов.

"Ако госпожа Нинова не се беше дръпнала, щеше да има правителство с първия мандат и примерно Гроздан Караджов щеше да е министър на транспорта. Бяха договорени дори министрите. Изведнъж като не се получи това, с втория мандат имаме редовно избрано правителство", добави Борисов.


Анкета

Мнения

Мнения
Карадайъ и Пеевски: Гласувахме „за“, защото ДПС заявихме, че няма да пречим на коалицията да излъчи редовно правителство
  06.06.2023 16:56      

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ и Делян Пеевски са двамата депутати от движението, които гласувах