Петък, 08 Сеп 2023
    
Бургас

Бургаски ученици са шампиони в националните параолимпийски игри

  06.06.2023 13:51  
Бургаски ученици са шампиони в националните параолимпийски игри

Младежи от СУ „Св. св. Кирил и Методий“ – Бургас са новите носители на шампионската титла в комплексното класиране на Националните ученически игри по лека атлетика, организирани от Българската параолимпийска федерация, Министерството на образованието и науката и Министерството на младежта и спорта.

В оспорвана надпревара те завоюваха голям брой призови места в състезанията, провели се в периода 31 май – 2 юни 2023 г. в Националната спортна академия - София. Две първи места в дисциплината 100 м. гладко бягане спечелиха Антония Димитрова при девойките и Иван Дондуков при юношите. Калина Великова и Иван Дондуков се пребориха за златните медали в дисциплината хвърляне на малка плътна топка. Кристиян Костов спечели среброто в скока на дължина, като съвсем малко не му достигна за първото място.

Осмокласникът Иван Дондуков, деветокласниците Калина Великова и Натанаил Неделчев, както и единадесетокласниците Антония Димитрова и Кристиян Костов се завърнаха в Бургас с общо 15 медала. Лекоатлетическите дисциплини, в които се състезаваха, бяха 100 м. гладко бягане, 400 м. гладко бягане, скок дължина, хвърляне на малка плътна топка и тласкане на гюле. Със седем златни, пет сребърни и три бронзови медала бургазлии бяха наградени от представители на Българската параолимпийска федерация, представители на Министерството на младежта и спорта и преподаватели от Националната спортна академия.

Ръководители на бургаския отбор, отговорни за подготовката и представянето на лекоатлетите, са Марияна Георгиева - старши ресурсен учител, и Светла Тодорова - логопед в СУ „Св. св. Кирил и Методий“. За четвърта година под тяхното ръководство възпитаниците им участват и се представят успешно в параолимпийските национални ученически игри.

В призовата тройка след бургаските спортисти се наредиха софийските и габровските лекоатлети. Директорът на СУ „Св. св. Кирил и Методий“ г-жа Снежана Няголова поздрави шампионите и им пожела още много успехи. Към поздравите се присъединява и кметът Димитър Николов.


Анкета

Мнения

Мнения
Карадайъ и Пеевски: Гласувахме „за“, защото ДПС заявихме, че няма да пречим на коалицията да излъчи редовно правителство
  06.06.2023 16:56      

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ и Делян Пеевски са двамата депутати от движението, които гласувах