Събота, 02 Сеп 2023
    
Общество

Мисис България Вселена 2022 Оксана Желяпова проведе благотворителна вечеря за подкрепа на Бесарабските българи в Молдова

  03.06.2023 11:27  
Мисис България Вселена 2022 Оксана Желяпова проведе благотворителна вечеря за подкрепа на Бесарабските българи в Молдова

 Максим Момчилов

На първи юни в ресторант  “Адмирал “ в Свети Влас се проведе благотворителна вечеря за подкрепа на Бесарабските българи в Молдова. Организатор на събитието беше Мисис България Вселена 2022 Оксана Желяпова.

         Целта на благотворителното събитие беше опазването на националните корени и културно наследство на цялата общност, която живее извън пределите на България, подпомагане на малкото останали български училища в критично положение, в частност българския културен център  „Детская Школа Искусств им. Г. Мурзакова“, г. Твардица да бъде подпомогнат с музикални инструменти, носии и всичко свързано с българския фолклор, история и традиции както и Рехабилитационения център за болни деца.

         Датата първи юни, интернационалният ден на детето не беше избрана случайно. Оксана е майка на две момичета и споделя, че за нея децата са най-важното нещо и именно заради това е решила да съчетае празника с благотворителното мероприятие. Нейното единствено желание на този ден е  всички деца по света да са живи и здрави и да не се нуждаят от нищо. Тя споделя „За това ние сме тук, сега, днес, утре всеки ден -за вас живеем“.

         Гостите се насладиха на приятна програма и изненади с водещ – певецът и стендъп-комеди актьор Георги Величков и великолепната музика от уникалните Сандра и Артур. Масите бяха украсени с живи цветя, всичко беше свързано с тематика за България ,за да запазим Българско. Кутията за дарения беше ръчно изработка с бисер и рози в старобългарския стил. 

         На децата присъстващи на събитието бяха поднесени подаръци по повод на празника, както и балони, които бяха пуснати във въздуха от децата с послания за мир в целия свят.

         На събитието присъстваха хора от много националности и идеята за създаване на такива мероприетия имаше за цел сплотяване без значение от раса или националност.

         На самото събитие присъстваха личности от различни сфери, които се включиха в тази красива кауза. Оксана изрази своята благодарност към всеки един от тях и го определи като свое „семейство“, защото хората, които подпомагат нейните благотворителни каузи и остават близки за цял живот.

        


Анкета

Мнения

Мнения Общество
 Меджидиев: Първите медицински хеликоптери ще пристигнат по-рано от предвиденото
  03.06.2023 11:03      

Първите медицински хеликоптери пристигат у нас по-рано от предвиденото. Това заяви пред БНТ служе