Сряда, 30 Авг 2023
    
Общество

Радев връчва държавни отличия за популяризиране на културно-историческото ни наследство

  31.05.2023 08:18  
Радев връчва държавни отличия за популяризиране на културно-историческото ни наследство

Президентът Румен Радев ще удостои с държавни отличия генералния секретар на Световната федерация по туризъм към ООН Зураб Пололикашвили и проф. Алесандра Прианте – директор на департамент „Европа“ към организацията, на церемония в Гербовата зала на „Дондуков“ 2. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава, предаде Дарик. 

Зураб Пололикашвили ще бъде удостоен с орден „Св. св. Кирил и Методий“- първа степен  за големите му заслуги за популяризирането на българското културно-историческо наследство и култура. Той заема поста генерален секретар на Световната организация по туризъм от 2018 г. 

Президентът Радев ще отличи проф. Алесандра Прианте с орден „Св. св. Кирил и Методий“ - втора степен за популяризирането на българското културно-историческо наследство и култура. 

Предвижда се държавният глава да проведе и среща с двамата гости, които са у нас за участие в 68-ата сесия на Регионална комисия „Европа“ към Световната организация по туризъм, което събира в България делегации от близо 40 държави. 

Указите за връчването на отличията са издадени на 26 май и бяха обнародвани в „Държавен вестник" на 30 май. 


Анкета

Мнения

Бургас Мнения
Посланик Мертен от Бургас: Не съм обсъждал имена с никого, това не е моята работа тук
  30.05.2023 18:41      

Георги РУСИНОВ   Американският посланик Кенет Мертен коментира скандалн