Понеделник, 28 Авг 2023
    
Спорт

Зелена светлина за ремонта на общежитието на Спортното

  29.05.2023 12:15  
Зелена светлина за ремонта на общежитието на Спортното

С пълно единодушие общинските съветници подкрепиха докладната записка на кмета Димитър Николов за кандидатстване за отпускане на финансиране за ремонт и рехабилитация на общежитието и сградата на Спортно училище „Юрий Гагарин“.

„Точно преди две години по същото време внесох докладна записка за финансиране по евро проект за реконструкция на общежитието и сградата на Спортното училище. Тогава вие ме подкрепихте, осигурихме самоучастие, преведохме парите по сметките на Министерството на спорта . Те започнаха да провеждат обществени поръчки, но после стана някаква промяна и се обадиха и казаха, че проекта се проваля и ни върнаха средствата. Сега правим втори опит и дано този път да е успешен“, заяви кметът Димитър Николов.

Проектното предложение е с работно наименование „Ремонт и рехабилитация на сградата на общежитие на Спортно училище "Юрий Гагарин", к-с „Зорница““ и предвижда модернизация и подобряване на сградата на Спортното училище, в която се помещава и Професионална гимназия по сградостроителство и инсталации „Пеньо Пенев“, както и техните общежития.

За кандидатстването по процедурата следва да бъде подписано споразумение между Община Бурга си Спортно училище „Юрий Гагарин“.

Обявените условия на процедура „Ремонт и рехабилитация на общежития в системата на училищното образование“, част от „Модернизация на образователната инфраструктура“ на Националния план за възстановяване и устойчивост, следва да включва основен ремонт не на части, а на цялата сграда. Затова за частта от сградата, която не е собственост на партньора и не се ползва за целите на общежитие на образователната институция, е необходимо Община Бургас да осигури финансиране за въвеждане на мерки за енергийна ефективност на ПГСИ „Пеньо Пенев“.

Целта е да се създадат условия за равен достъп до образование чрез изграждане на благоприятна, енергийно ефективна и съвременна образователна среда, която съдейства за повишаване мотивацията за учене и подобряване на образователните резултати на учениците.


Анкета

Мнения

Мнения Руен
Мустафа Карадайъ от Руен: Ние от ДПС виждаме един възможен изход – свикване на Велико народно събрание
  28.05.2023 15:42      

Трусове в ДПС няма, категоричен бе той пред медии   В своет