Вторник, 29 Авг 2023
    
Мнения Руен

Мустафа Карадайъ от Руен: Ние от ДПС виждаме един възможен изход – свикване на Велико народно събрание

  28.05.2023 15:42  
Мустафа Карадайъ от Руен: Ние от ДПС виждаме един възможен изход – свикване на Велико народно събрание
Силвия Шатърова

Трусове в ДПС няма, категоричен бе той пред медии

 

В своето поздравление към руенци лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ говори за майските събития 1989 година и възродителния процес, като  подчерта, че те лежат в основата на демокрацията в България.

На журналистически въпрос на "Черноморски фар", свързан с актуалната ситуация в държавата и има ли изход, според ДПС, Мустафа Карадайъ коментира: „За основа има нужда от разум, отговорност и диалог. Ако мога да цитирам един голям политик – „Всеки да прави това, което може”, защото  в момента сме свидетели на тотален разпад на държавността. А онова, което пък виждаме като заявка за действия е тотална деинституционализация на държавата, за разграждане на държавата. Трябва сериозно да се отнесем към темата държава.Защото всеки от нас има своята отговорност. Нужен е някой, който ще се ангажира с проблемите на хората. Днес инфлацията е поне два пъти по-голяма от средната европейска. Прогресивно обедняваме. Няма инвестици. Средствата, които идват у нас, са основно от европейски.

Ние от ДПС виждаме един възможен изход – свикване на Велико народно събрание. Трябва с отговорност и ум да подходим и да преучредим държавата, за да функционират системите й”.

На въпроса дали има достойни политици, които да направят Велико народно събрание, лидерът на ДПС подчерта, че има организации, като неговата, които са платили много висока цена за да има демокрация у нас. „Призивът ни е разум и отговорност не само на политиците, а и от българските граждани”, заключи той.

Карадайъ подчерта, че трусове в ДПС няма.

Пред насъбралото се множество в Руен, Карадайъ каза: „Днес, разни хора, в нарушение на конституцията, в нарушение законите на страната се опитват, чрез нарушение на граждански и човешки права да се настаняват в политическия храм на България – Народното събрание, за да рушат демокрацията и държавността – на тях от Руен най-добре ни отива да кажем: "Ние сме платили много скъпа цена за демокрацията и свободата и имаме мисия да пазим целостта на нашата родина, мирът сигурността стабилността в България.”

 


Анкета

Мнения

Бургас Мнения
Посланик Мертен от Бургас: Не съм обсъждал имена с никого, това не е моята работа тук
  30.05.2023 18:41      

Георги РУСИНОВ   Американският посланик Кенет Мертен коментира скандалн