Понеделник, 21 Авг 2023
    
Бизнес

Работещите в НОИ излизат на стачка

  22.05.2023 12:27  
Работещите в НОИ излизат на стачка

В четвъртък -  25.05.2023 г. от  10 ч. до 11 ч. ще бъде проведена едночасова предупредителна стачка в структурите на Националния осигурителен институт. Работещите в териториалното поделение на НОИ в  Бургас ще се включат активно в стачните действия.

Исканията на работещите са: Да бъде реализирано увеличение на средствата за работни заплати в системата на НОИ (ЦУ и ТП) с не по-малко от 30 %; Увеличените средства да се разходват за нарастване на основните заплати на всички работници и служители на НОИ (ЦУ и ТП)  по съгласуван с и одобрен от синдикалните организации на работниците и служителите в НОИ механизъм; Увеличението на основните заплати да има ретроактивно действие и да влезе в сила от 01.01.2023 г.

По изчисления на Синдикат на административните служители "Подкрепа" е необходимо да бъдат осигурени средства в размер на 30 милиона лева, което е около 0,14% от бюджета на НОИ и именно това настояваме да се случи с приемането на ЗБДОО за 2023 г.!

Още в началото на годината Синдикатът на административните служители „Подкрепа“ многократно алармира за напрежение сред работниците и служителите в Националния осигурителен институт, поради липса на увеличение на възнагражденията в системата.


Анкета

Мнения

Мнения
Петкова: Ще приемем експерти от ДПС и Има такъв народ за правителство
  20.05.2023 11:34      

От ГЕРБ-СДС ще приемат експерти от ДПС и „Има такъв народ” за правителство, след като