Четвъртък, 17 Авг 2023
    
Несебър

В СУ „Л. Каравелов“ се сдобиха с морска класна стая

  18.05.2023 15:53  
В СУ „Л. Каравелов“ се сдобиха с морска класна стая

С тематична празнична програма, включваща открит урок, песни, стихове и игри бе открита морска класна стая в СУ „Любен Каравелов“ в Несебър. Лентата на новата придобивка тържествено прерязаха кметът на общината Николай Димитров и директорът на училището Ирина Велкова.

Това е поредното обновление на образователната инфраструктура в най-голямото училище в общината – СУ „Любен Каравелов“.  Новата придобивка е реализирана по идея на на учители от начален етап по  програма  на МИРГ „Несебър-Месембрия“ за морско дело и рибарство 2014-2020 г.

Образователният еко кът е позициониран в двора на училището. Той осигурява условия за изнесено обучение, експериментална дейност. Благодарение на него ще се повиши екологичната култура на децата, както познанията им в областта на рибарството. Предвижда се провеждането на изнесено обучение за морските видове от района, на което ще бъдат поканени гост-лектори от местната рибарска общност.

Откритата морска класна стая ще даде възможност още в най-ранна възраст учениците да имат досег с местните морски видове, за което ще се провеждат регулярни обучения в зависимост от сезонното наличие на рибните ресурси.

По линия на проекта част от коридора на първия етаж от сградата на СУ „Любен Каравелов“ е обособен Информационен център за Черно море, предназначен за учениците от начален етап и за групите от целодневна форма на обучение.


Анкета

Мнения

Бургас Мнения