Събота, 19 Авг 2023
    
Созопол

20 абитуриенти изпрати днес созополското училище

  17.05.2023 12:41  
20 абитуриенти изпрати днес созополското училище

С много усмивки и позитивни емоции, абитуриентите от випуск 2023 г. на Средно училище „Св. Св. Кирил и Методий“ – гр. Созопол се разделиха със своето училище, класния си ръководител г-жа Гергана Георгиева и своите учители. Ученици, учители, родители и гости присъстваха на последния учебен ден, който започна с традиционното посрещане на училищното знаме.
Тържеството на зрелостниците уважи кметът Тихомир Янакиев. „Вие сте кораби, които отплават в открито море и имате нужда от попътен вятър. Благодарение на Вашите учители и директора, които са се грижили за Вас, давайки Ви знания и умения, вие сте получи този попътен вятър. Сигурен съм, че в следващите стъпки вие ще използвате тези знания. Мечтайте, дерзайте, сигурен съм във Вашия успех”, обърна се той към зрелостниците. След пожеланията, абитуриентите от випуск 2023 г. получиха цветя и подаръци от Кмета.


Приветствено слово към зрелостниците отправи директорът на училището Димитрина Щерионова, като им пожела на добър час и успех в живота, който те си изберат.


Почит към училищния ритуал отдадоха всички абитуриенти като се сбогуваха със знамето на училището и подариха цветя на своите преподаватели.
С музикален поздрав се бяха подготвили и вокална група „Созополски гласчета“ с ръководител Бояна Кръстева. Събитието бе уважено и от председателя на ОбС Созопол Георги Пинелов, общински съветници, представители на Общинска администрация и директори на училища от селищната система и бивши директори и преподаватели от созополското училище.
 


Анкета

Мнения

Мнения
Петкова: Ще приемем експерти от ДПС и Има такъв народ за правителство
  20.05.2023 11:34      

От ГЕРБ-СДС ще приемат експерти от ДПС и „Има такъв народ” за правителство, след като