Сряда, 16 Авг 2023
    
Несебър

Училищният звънец би за последно за 50 зрелостника в Несебър

  17.05.2023 13:49  
Училищният звънец би за последно за 50 зрелостника в Несебър

С емоционално тържество СУ „Любен Каравелов“ в Несебър изпрати своите абитуриенти от Випуск 2023. За последен път чуха училищния звънец близо 50 зрелостници от три паралелки с класни ръководители Златина Бахова, Ирена Божилова и д-р Недялка Попова. Тържеството на напускащите училището млади хора бе изпълнено с признателност и благодарност към учителите за всеотдайния им труд, за обичта, за споделените радости и тревоги по пътя на познанието и порастването.

Обръщение към абитуриентите произнесе кметът на Община Несебър Николай Димитров, който им пожела да сбъднат мечтите си, да бъдат смели пред предизвикателствата на живота, да надграждат постигнатото и да  достигат целите си.

В слово към завършващите директорът на СУ „Любен Каравелов“ Ирина Велкова пожела на зрелостниците „всеки да намери своето призвание в живота, да намери себе си“, пожела им успехи и овладяване на нови хоризонти в познанието,  като никога не забравят  откъде са тръгнали.

„Горди сме, скъпи учители, че бяхме част от живота на това училище! Вие създадохте от нас личности! Научихте ни на най-ценното – да следваме мечтите си, да се борим за тях, да сме честни, упорити и всеотдайни…, защото имаме ли мечти и цел, ще намерим пътя! Благодарим Ви от сърце…“, бяха част от думите на завършващите. Абитуриентите изразиха благодарност към своите родители и приятели за подкрепата през годините.

Празничната програма, фокусираща вниманието върху „най-щастливия, най-чакания, най-желания, но и най-тъжен ден - деня между детството и зрелостта“, бе изпъстрена с песни, танци,  напътствия. Учениците описаха в шеги и рими училищния живот, като едновременно усмихнаха и умилиха своите преподаватели. 

Финал на тържественото изпращане сложи право българско хоро, което се изви на улицата пред СУ „Любен Каравелов“.


Анкета

Мнения

Бургас Мнения