Вторник, 08 Авг 2023
    
Любопитно

Слънце ще грее над Черноморието

  07.05.2023 08:25  
Слънце ще грее над Черноморието

Максималните температури ще бъдат между 20° и 25°, малко по-ниски по морския бряг

Днес ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на областта, след обяд купеста. На отделни места, главно в Югозападна България ще превали краткотраен дъжд. Ще духа слаб вятър, предимно от изток. Максималните температури ще бъдат между 20° и 25°, малко по-ниски по морския бряг, в София 22°-23°, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), цитирани от БТА.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са 15°-17°. Температурата на морската вода е 13°-15°. Вълнението на морето ще бъде 3 бала, но постепенно ще отслабва.

Над планините ще бъде предимно слънчево, главно около и след обяд с купеста облачност. На отделни места в масивите от Югозападна България ще превали краткотраен дъжд. По високите части вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили и вечерта ще бъде умерен. Максималната температура на 1200 метра ще е около 15°, на 2000 метра - около 7°.

В понеделник сутринта ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд над Западна България, а вечерта и през нощта срещу вторник и над останалите райони ще се развива купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. Вятърът ще е от изток-североизток, умерен. Минималните температури ще са между 7° и 12°, а максималните - между 20° и 25°.

Във вторник от североизток ще прониква студен въздух и температурите ще се понижат значително. Ще бъде предимно облачно, с превалявания от дъжд, в по-голямата част от страната - слаби. Повишена вероятност да са значителни по количество има в югозападните райони.


Анкета

Мнения

Мнения
Кметът Димитър Николов: Днес ние с гордост казваме, че сме част от Европейския съюз с богатото си културно-историческо наследство
  09.05.2023 14:16      

Кметът Димитър Николов отправи поздрав към жителите на Бургас по повод 9 май – Ден на Европ