Вторник, 08 Авг 2023
    
Култура

Хит на Диомов покори кънтри сцената

  09.05.2023 17:14  
Хит на Диомов покори кънтри сцената

Една от най-известните песни на Маестро Стефан Диомов вече е с кавър и в американска класация

 

Една от най-известните песни на Стефан Диомов-„Здравей, как си приятелю“ покори кънтри сцената в САЩ, като проби в американската класация за  „Country Top 40“, съобщи Нейко Генчев, известен с артистичния псевдоним Барни Есвил (Barney Esville), цитиран от БТА.

„Hello My Friend“ преодоля конкуренцията на повече от 300 нови предложения, песента се класира и зае 23- то място. Английският текст, аранжиментът и изпълнението са на Нейко Генчев (Barney Esville). А песента на Стефан Диомов е позната от 30 години и е любима на поколения българи. Песента е по текст на Пейо Пантелеев, а преводът на Нейко Генчев е почти буквален.

Песента е пусната в Ю-туб канала на 20 април, а от преди ден е в класацията.

Барни Есвил изпълнява песента в дует с младата кънтри звезда от Нешвил Сара Харалсън. От Нешвил са и студийните музиканти, които участват в записа, а постпродукцията е дело отново на „Макс Саунд студио“ на легендарния китарист на „Диана Експрес“ Максим Горанов.

Нейко Генчев уточни, че класацията „Country Top 40“ се формира от мненията на повече от 1000 водещи на предавания за кънтри музика, диджеи и журналисти, и се излъчва от 1000 радиостанции в света, които кънтри радиото от Нешвил снабдява с аудио и видео клипове и с нови предложения.

Класирането директно на 23 място в тази световна класация е безпрецедентен успех за българската музика, която вече заема място сред най-добрите в този жанр, подчерта Генчев.

Това е вторият кънтри кавър на българска песен, първият бе „Live for the Day“ (нов вариант на песента на Роси Кирилова "Живей за мига"). Тя се задържа повече от три месеца в най-престижната класация за кънтри музика „Country Top 40“, наричана в някои страни Hot Disk. Парчето може да чуете тук:


Анкета

Мнения

Бизнес Мнения
Румен Драганов: Летният туристически сезон ще бъде евтин, в някои случаи цените са по-ниски от 2019
  08.05.2023 10:05      

Летният туристически сезон ще бъде евтин като в някои случаи цените са по-ниски от 2019-а година,