Събота, 05 Авг 2023
    
Бургас

Кметът Димитър Николов поздрави бургазлии за Гергьовден

  06.05.2023 13:25  
Кметът Димитър Николов поздрави бургазлии за Гергьовден

Кметът Димитър Николов отправя поздрав към всички военнослужещи, ветерани и именици по повод 6 май – Гергьовден.

"Уважаеми именици, военнослужещи, офицери и сержанти от резерва, ветерани и съграждани,

Приемете моите специални поздравления по повод светлия християнски празник Гергьовден! 6 май е дата, на която честваме делата на свети Георги Победоносец, но също така храбростта и героичния подвиг на Българската армия.

Нашият народ винаги е изпитвал голяма почит и уважение към бойните традиции и успехите на армията ни. През хилядолетната ни история българският воин многократно е доказвал, че е способен на подвизи и героична саможертва, когато защитава свободата и независимостта на родината. Най-важната упора на тази негова смелост е любовта към Майка България и българския народ.

Днес ние отдаваме почит към всички знайни и незнайни български войници, които достойно изпълниха своя дълг под бойните знамена в служба на отечеството. Те винаги ще останат в паметта на народа ни като пример за смелост, героизъм и чест.

Пожелавам на всички военнослужещи и ветерани да носят силната обич към нашата родина в сърцата си, да пазят заветите на предците ни и войнската чест.

Отправям специален поздрав към всички именици с пожелание за здраве и благополучие. Нека свети Георги ни закриля и ни води към нови успехи и победи!

Честит празник!"


Анкета

Мнения

Мнения Общество
Позиция на ПП „Гергьовден”
  06.05.2023 09:21      

Сестри и братя, пред кръвта на Агнеца!   Обръщаме се от &bd