Събота, 05 Авг 2023
    
Любопитно

Теодора посвети песен на баща си за Гергьовден

  06.05.2023 09:20  
Теодора посвети песен на баща си за Гергьовден

Звездата сама измислила музиката през зимата

"Черноморски фар"

Фолк изпълнителката Теодора посвети песен на баща си Георги за големия празник в събота.

Бургазлийката представи клипа към „Свети Георги“, който вече е в тв ефира и в сайтовете за видеосподеляне, в последните дни на април.

Синеоката красавица, завърнала се преди половин година от Америка у нас, лично измислила мелодията още през януари. Музата ѝ дошла за минути, след като получила стихотворение, написано от поета Йордан Гергов. Аранжимента поверила на македонеца Сашко Митковски и пътувала специално за записите до студиото на автора в Крива паланка.

Лично

„178 хил. българи са кръстени на светеца, Георги е най-разпространеното мъжко име в страната. Моят баща също е Георги. Ето защо имах и чисто емоционална причина да направя тази песен. Освен това снимах в софийския храм „Св. вмч. Георги Победоносец“, споделя Теодора.

„Да седнем, да се видим, да си кажем блага дума, защото човек с човека живее – това ни е събирало винаги през годините на Гергьовден. Като всяко семейство не минаваме без крехкото агънце, зелената салата“, разкрива звездата, която догодина ще закръгли 20 години на сцената.

 

Молитва за по-добри времена

Изпълнителката посети Гигинския манастир на 1 май, където пристигнаха чудотворните мощи на св. вмк. Георги, за да се поклони пред тях заедно със стотици миряни. По традиция голяма част от хората поискаха помощ от светеца, който е и лекар на немощните. „По обяд бях в манастира. Запалих свещи за здравето на най-близките си хора“, каза Теодора и призна, че „Свети Георги“ е нейната молитва за по-добри времена. Звездата разкри първо пред нашия вестник, че тази песен ще е част от по-голям музикален проект.

 


Анкета

Мнения

Мнения Поморие
Кметът на община Поморие Иван Алексиев:Посрещаме туристи с решени проблеми – по-чиста градска среда и достатъчно паркоместа
  05.05.2023 14:12      

В навечерието н празника на града, 6 май, стана ясно: Край на авариите през летния се