Четвъртък, 27 Юли 2023
    
Бургас

Преподавател от Немската ще участва в инициативата “Schools+ Global Community” в Париж

  27.04.2023 15:58  
Преподавател от Немската  ще участва в инициативата “Schools+ Global Community” в  Париж

В началото на април НЕГ „Гьоте“ бе представена на първия национален форум EduBurgas „Вдъхновители на образователни трансформации“.

Представянето на училището даде възможност на Деница Василева, учител по Философия и гражданско образование в гимназията, да бъде поканена за участие в първата среща на инициативата на ОИСР – “Schools+ Global Community”. Тя ще се проведе на 21.05.2023 г. в  Париж, Франция.

Бургаската преподавателка, заедно с професор Найден Шиваров, директор на Националния STEM център и Наско Стаменов, учител в НПМГ „Акад. Любомир Чакалов“, са българското участие в нея.

Инициативата е насочена към оформяне на уникална мрежа за свързване на вдъхновяващи училища и организации от цял свят, така че да могат да споделят и мащабират положителни промени в образованието на местно, национално и международно ниво.

Това събитие бележи официалното стартиране на мрежата и е първата среща на глобалната общност Schools+, която има за цел да подпомогне обмена на идеи, да изгради нови синергии и да подобри знанията за учене между училища и мрежи.

Немска езикова гимназия „Гьоте“ – Бургас от години работи за трансформация на образованието чрез използване на иновативни методи. Във връзка със споделянето на тези практики пред образователната общност гимназията участва в различни форуми за обмен на добри практики.


Анкета

Мнения

Бургас Мнения Спорт
Янчо Стойчев, директор: Надявам се от Спортното да излязат още много олимпийски шампиони
  23.04.2023 10:34      

Голяма чест за мен е да съм директор точно на 50-годишния юбилей на училището