Сряда, 26 Юли 2023
    
Бургас

Децата от ОУ „А. Г. Коджакафалията“ започват деня с утринна гимнастика

  26.04.2023 15:22  
Децата от ОУ „А. Г. Коджакафалията“ започват деня с утринна гимнастика

Дона МИТЕВА

Утринната гимнастика се завърна в ОУ „Александър Георгиев Коджакафалията“ в сряда, въпреки лекият дъжд. Това стана с помощта на Енчо Керязов.

Инициативата „Играй гимнастика, бъди здрав“, чийто вдъхновител е акробатът, роден в Елхово и израснал в семейство на учители, се провежда с цел насърчаване физическата активност на децата и младежите, а също така и създаване на добри навици за здравословен начин на живот, борба със стреса и насилието в училище.

Упражненията са разработени заедно с Националната спортна академия. „Упражненията са елементарни, не изискват големи физически усилия от децата, нито пък специално облекло“, успокоява вдъхновителят на инициативата в ефира на бТВ.

„Учениците ще бъдат бодри след тези упражнения, раздвижени, в настроение, понеже и музиката ги вдъхновява също, така че до края на часовете да имат пълноценно обучение. Сами видяхме по време на пандемията колко зле се отрази ниският имунитет, така че всяко спортуване ги закалява“, добави Даниела Душева, учител по физическо възпитание и спорт в училището.

Под музикален съпровод и въпреки лекия дъжд десетки ученици започнаха учебния ден с гимнастика на двора на бургаското училище.

 ОУ„А. Г. Коджакафалията“ се включи в първия регионален турнир по утринна гимнастика „Ямбол 22“, където участваха двадесет отбора от Ямбол, Сливен, Бургас, Елхово, Стралджа, Болярово и село Зимница, община Стралджа, разпределени в три възрастови групи от 5 до 12 клас.


Анкета

Мнения

Бургас Мнения Спорт
Янчо Стойчев, директор: Надявам се от Спортното да излязат още много олимпийски шампиони
  23.04.2023 10:34      

Голяма чест за мен е да съм директор точно на 50-годишния юбилей на училището