Сряда, 26 Юли 2023
    
Бургас

За трети път: Национални дни за учене през целия живот започват в Бургас

  26.04.2023 12:13  
За трети път: Национални дни за учене през целия живот  започват в Бургас

За трети пореден път Бургас ще бъде домакин на Национални дни за учене през целия живот. Те ще се проведат в периода 26 – 28 април. Събитието ще бъде открито в 14:00 ч.  днес в Център за съвременно изкуство и библиотека от Албена Михайлова, главен секретар на Министерството на образованието и науката и ръководител на проекта „Изпълнение на обновените приоритети на Европейската програма за учене на възрастни“. Областен координатор на програма за учене на възрастни е проф. Севдалина Турманова, председател на ОбС. Сред гостите ще са кметът на Бургас Димитър Николов, областният управител проф. Мария Нейкова, председателят на Синдиката на българските учители Янка Такева, която е член на Националната координационна група за учене през целия живот.

Експерти от МОН и Регионалната служба по заетостта ще представят политики и проекти за обучение за възрастни и учене през целия живот.

Ще бъдат проведени и съпътстващи събития, като информационни щандове на професионалните гимназии от област Бургас и на EPALE - Електронна платформа за учене на възрастни в Европа, обучения за придобиване на житейски умения, както и националното състезание „Най-добър млад автомонтьор и водач на моторно превозно средство“, което ще се проведе утре в Механото.


Анкета

Мнения

Бургас Мнения Спорт
Янчо Стойчев, директор: Надявам се от Спортното да излязат още много олимпийски шампиони
  23.04.2023 10:34      

Голяма чест за мен е да съм директор точно на 50-годишния юбилей на училището