Четвъртък, 27 Юли 2023
    
Бургас

В Бургас започна надпреварата за най-добър млад автомонтьор и водач на МПС

  27.04.2023 15:29  
В Бургас започна надпреварата за най-добър млад автомонтьор и водач на МПС

Дона МИТЕВА

Професионалната гимназия по механоелектротехника и електроника в Бургас домакинства Националното състезание „Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС“. То е в рамките на три дни и бе открито със специална церемония днес. Съорганизатори са Министерството на Образованието и наука, Интер Карс България.

На откриването присъстваха гости от просветното министерство, общината и областната управа.

От името на министър Сашо Пенов поздравление към организатори и участници поднесе Албена Михайлова, главен секретар. „Професионалното образование е в приоритетите на министерството“, подчерта тя и пожела на добър час на състезателите. Поздравителен адрес от името на кмета Димитър Николов връчи  зам.-кметът по финанси Красимир Стойчев. В него се казва, че бургаското „Механо“ е желано и привлекателно място за младите хора, което им дава отлични възможности за реализация.

Съорганизаторът от Интер Карс Недков сподели, че България има своя най-добър евро автомонтьор от предна година. „Тук сте събрани най-добрите от най-добрите. Който победи – ще отидем в Унгария и дано се върнем от там отново с медал“, пожела той.

В надпреварата се впуснаха отбори от София, Гоце Делчев, Казанлък, Ботевград,  Свищов, Силистра и Бургас.

Директорът на професионалната гимназия – домакин Роза Желева поздрави състезателите и техните ментори: „ Нека тези три дни да са наситени с много положителни емоции  и нови приятелства, които да се създадат тук“.

Присъстващите  се насладиха на изпълненията на децата от ОДЗ „Вълшебство“ и учениците от  ОУ „Любен Каравелов“.

 


Анкета

Мнения

Бургас Мнения Спорт
Янчо Стойчев, директор: Надявам се от Спортното да излязат още много олимпийски шампиони
  23.04.2023 10:34      

Голяма чест за мен е да съм директор точно на 50-годишния юбилей на училището