Четвъртък, 27 Юли 2023
    
Любопитно

Слънце и дъжд ще се редуват и през следващите дни

  27.04.2023 07:49  
Слънце и дъжд ще се редуват и през следващите дни

Днес преди обяд от запад облачността временно ще се разкъсва, но след обяд отново ще се увеличи и ще е значителна, купеста и купесто-дъждовна. На места в планинските и източните райони ще превали краткотраен дъжд. Вятърът в цялата страна ще е от северната четвърт, до умерен. Максималните температури ще са между 12° и 17°, в София - около 13°.

По Черноморието облачността ще е предимно значителна, купеста и купесто-дъждовна. На места по южното крайбрежие ще има краткотрайни валежи от дъжд. Ще духа умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са между 13° и 16°. Температурата на морската вода е 11°-14°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините облачността ще е значителна, с временни разкъсвания през първата половина от деня. Ще има краткотрайни валежи от дъжд, над около 1700 метра - от сняг. Ще духа умерен и силен вятър от северната четвърт.

Максимална температура на височина 1200 метра ще е около 7°, на 2000 метра - около минус 1°.

През нощта срещу петък облачността над цялата страна ще намалее, вятърът ще отслабне и сутринта ще е доста хладно с минимални температури между 2° и 7°, на места в котловините на Югозападна България - малко под 0°.

В петък и събота ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността, по-значителни през втория ден след обяд, когато на отделни места, главно в планините в Западна България ще превали краткотраен дъжд. В петък вятърът ще е слаб, от северната четвърт, в събота ще е почти тихо. Бавно ще се затопля, но сутринта в събота ще е все още хладно с минимални температури предимно между 1° и 6°, а дневните ще достигат 15°-20°


Анкета

Мнения

Бургас Мнения Спорт
Янчо Стойчев, директор: Надявам се от Спортното да излязат още много олимпийски шампиони
  23.04.2023 10:34      

Голяма чест за мен е да съм директор точно на 50-годишния юбилей на училището