Четвъртък, 13 Юли 2023
    
Общество

ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ изработват заедно законодателна програма

  13.04.2023 14:20  
ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ изработват заедно законодателна програма

Тя ще бъде обвързана с избора на председател на парламента

 

ГЕРБ-СДС, заедно с ПП-ДБ, изработват законодателна програма за първата сесия на парламента. Тя ще бъде обвързана с избора на председател на Народното събрание, предаде Нова ТВ. Това обяви Десислава Атанасова от ГЕРБ-СДС. 

Законодателната програма, уточни Атанасова, включва най-важните за държавата теми в различните секторни политики и теми, свързани със законопроекти, касаещи приемането ни в Шенген, еврозоната, ПВУ и правосъдна реформа.

„Това е първа стъпка за нормалност в диалога, за търсене на съгласие. Голяма стъпка е, че имаме общи приоритети. Да се надяваме, че това е стъпка към формиране на мнозинство, което да излъчи правителство”, добави Атанасова.

Тя допълни, че е започнал разговор и за конституционна реформа. „Убедени сме, че дълбока реформа на правосъдната система би могла единствено и само да се реализира чрез конституционна реформа”, е мнението ѝ.

„Дали ще има правителство, с кой мандат ще бъде то - зависи от усилията на всички нас. Ние от ГЕРБ-СДС сме убедени, че единственият начин да излезе от кризите е чрез стабилно правителство и мнозинство”, посочи Атанасова.


Анкета

Мнения

Мнения Общество
Иван Гешев: Въпреки опитите за дестабилизация, заплахите и обидите Прокуратурата ще продължава да работи за всеки един българин
  13.04.2023 15:18      

На Велики четвъртък православните християни си спомнят за Тайната вечеря на Божия син с апостолит