Вторник, 11 Юли 2023
    
Бургас

Живко Табаков, БУРГ: Бъдещето на Бургас е поставено на карта

  11.04.2023 12:18  
Живко Табаков, БУРГ: Бъдещето на Бургас е поставено на карта

Бъдещето на Бургас е поставено на карта, категоричен е Живко Табаков, затова в следващите месеци всички сили, които искат промяна трябва да се обединят.  

„Имам пред вид обединение на всички неактивни граждани, които не изразяват своя вот, всички неправителствени организации в града, които имат своята визия за развитието на Бургас и всички политически формации, които бяха на площадите през 2020 година. В центъра на това събитие и енергията – това ще бъде БУРГ/„Български устрем за развитие на градовете“/. Апелираме всички колеги да седнем на една маса и да си поставим своите следващи цели. Защото наистина се намираме в исторически момент. Ако свикнахме с това, че през 4 месеца в България може да има парламентарни избори, изборът за местно самоуправление е веднъж на 4 години“, категоричен е Табаков.

Обществената кампания на БУРГ   ще започне непосредствено след Великденските празници, а в средата на юни, когато ще приключи регистрацията, ще се обяви кои са новите лица, последвали организацията. На по-късен етап ще  се направят серия от кръгли маси за визията  на Бургас и малките населени места, които мотивират обединението.

По думите на Табаков истината за ГЕРБ и тяхното 18 управление в Бургас, е че те са уморени.  Отдавна са постигнали своя максимум. Но ако местните избори са днес ГЕРБ  ще постигнат мнозинство в ОбС. И независимо от това, кой ще е следващият кмет на града, на практика той няма да може да въведе своите по-различни виждания за развитието на Бургас, защото тежестта на ОбС за местното самоуправление е от изключителна важност.

В следващите месеци БУРГ си поставя няколко цели: В рамките на няколко месеца да  се мотивират гражданите  за по-висока избирателна активност. Да се поставят пред обществото проблемите на града и малките населени места и решенията им. Паралелно с това ще се надгради  програмата на БУРГ чрез допитване до обществото. Да се проведат разговори с различните политически формации, неправителствения сектор и обществеността за тяхната визия за развитието на Бургас.


Анкета

Мнения

Крими Мнения
Пламен Карашев за пожара: Не мога да си представя колко зъл трябва да си, за да се радваш
  08.04.2023 14:51      

Пламен Карашев, до чийто автосервиз вилня пожара вчера излезе днес с емоционално обръщение за слу