Вторник, 04 Юли 2023
    
Култура

В Бургас: Неземният Теодосий Спасов и неповторимата Жечка Сланинкова с концерт на Цветница

  04.04.2023 11:26  
В Бургас:  Неземният Теодосий Спасов и неповторимата Жечка Сланинкова с концерт на Цветница

Дона МИТЕВА

На Цветница Теодосий Спасов с едни от най-добрите негови колеги музиканти, събрани в „Теодосий Спасов фолк квинтет“ ще имат възможност да чуят бургазлии и гости на града в центъра на площад „Св. св. Кирил и Методий“ от 11 часа.

Неподражаемият виртуоз – кавалджията Теодосий Спасов, заедно с Пейо Пеев – гъдулка, Иван Георгиев – гайда, Христиан Цвятков – китара Генадий Рашков – тъпан ще преведат с музиката си празнуващите през всички емоционални състояния.

Тяхна солистка ще е неповторимата Жечка Сланинкова.

„Идеята е да представим фолклора както сме го представяли преди години в Средното музикално училище, Котел. Да мотивираме и дадем надежда и хъс на младите, занимаващи се с българска народна музика, че чудото го има и че българите обичат своята народна музика и талантите, които я изпълняват“, каза певицата.

Малцина знаят, че първият учител на „кавалджията на пранетата“ е точно съпругът на странджанската певица Румен Мутафчиев в музикалното училище в Котел.

Топлата връзка между Теодосий Спасов и талантливото бургаско семейство Жечка Сланинкова и Румен Мутафчиев си остава и до днес. Доказва го и пролетният концерт, който те заедно с останалите музиканти и танцьори ще подарят на бургазлии.


Анкета

Мнения

ИЗБОРИ 2023 Мнения Общество
Корнелия Нинова: Планът за убийството на БСП този път се провали
  04.04.2023 15:50      

Лидерът на БСП: Разбира се, тези девет процента не ни удовлетворяват &qu