Сряда, 05 Юли 2023
    
ИЗБОРИ 2023 Мнения

Бивш депутат от Промяната с остри критики към Бачийски

  03.04.2023 14:00  
Бивш депутат от Промяната с остри критики към Бачийски

Бившият депутат от „Продължаваме промяната“ Димитър Ташев, който от известно време е в остър конфликт с водача на листата в Бургас  Костантин Бачийски,  пръв коментира резултатите в Бургаска област на ПП/ДБ. Според него големият процент на коалицята се дължи  на ДБ и личния вот на Димитър Найденов, който има над 3 156 лични гласа. Както е известно той бе на 6-о място, но и този път ще пренареди листата.

В писмо до медиите Ташев заявява: „Именно те спасиха вота за коалицията в Бургас. Ако не беше обединението, щеше да се случи точно това, за което предупреждавах – тотален крах на ПП в област Бургас, заради безпочвеното, странно и необяснимо партньорство с Бачийски.

Първо поздравленията, които на 100% заслужават колегите от ДБ и Димитър Найденов. Именно те спасиха вота за коалицията в Бургас. Ако не беше обединението, щеше да се случи точно това, за което предупреждавах – тотален крах на ПП в област Бургас, заради безпочвеното, странно и необяснимо партньорство с Бачийски.

И второ, вече подпечатано с резултатите от изборите: Узурпацията на идеята за промяна от страна на политически номади, които се стремят към властта чрез всички средства в лицето на ръководството на Средна европейска класа е пагубно и доказано избирателите вече не могат да бъдат излъгани, каквото и лого да бъде сложено до физиономиите им на билборд. В настоящия парламент, реално, ПП няма да имат депутат, избран от собствената им листа в Бургас.
За това предупреждавах и се опасявах. Казал съм го директно неведнъж на лидерите на ПП.
Животът продължава. Има време за мислене“

Ташев пише още, че Бачийски би бил удобен вариант на ГЕРБ за кандидат за кмет, защото още от сега се знае, че ще се провали.

„Вижте процесите по структурите, които създадохте и които стават по-големи и значими, от колкото можете да контролирате. Първи беше Бургас, после дойде и София област, където резултатът днес е още по-съкрушителен“, пише още Ташев.

Той бе депутат от 47-о НС, след това ен попадна в листите за 48-то НС и започна конфликта му с Бачийски. Самият Ташев иска да бъде човекът на Промяната в Бургас, твърди, че Продължаваме промяната в Бургас е унищожена  от СЕК.

 

 


Анкета

Мнения

ИЗБОРИ 2023 Мнения Общество
Корнелия Нинова: Планът за убийството на БСП този път се провали
  04.04.2023 15:50      

Лидерът на БСП: Разбира се, тези девет процента не ни удовлетворяват &qu