Вторник, 04 Юли 2023
    
Любопитно

Идва нова порция дъжд и захлаждане

  01.04.2023 07:27  
Идва нова порция дъжд и захлаждане

Днес облачността ще е променлива, предимно значителна. Преди обяд, главно в Северозападна България ще има валежи от дъжд, а в следобедните часове ще превали и в останалата част от страната. Вечерта на места валежите ще са интензивни и придружени с гръмотевици. Ще духа до умерен югозападен вятър, след обяд ще започне да се ориентира от запад. Ще се задържи топло с максимални температури между 18° и 23°, в София - около 18°.

Над Черноморието облачността ще е променлива. Вечерта и през нощта срещу неделя ще има валежи от дъжд, в отделни райони и ще прегърми. Ще духа слаб до умерен юг-югозападен вятър. Максималните температури ще са между 18° и 22°, по-ниски - между 12° и 15°, ще са на север от нос Калиакра. Температурата на морската вода ще е 8°-9°. Вълнението на морето ще е 2 до 3 бала.

Над планините облачността ще е значителна, след обяд на много места с валежи от дъжд, над 2200 метра - от сняг. В отделни райони и ще прегърми. Ще духа умерен до силен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 14°, на 2000 метра - около 6°.

В неделя температурите слабо ще се понижат, но ще останат по-високи от нормите – минимални предимно между 3° и 8°, максимални - между 16° и 21°. Облачността ще е променлива, но само на отделни места, главно в планинските райони, ще превали слаб дъжд. Вятърът ще е от северозапад, умерен, в Дунавската равнина временно до силен; вечерта ще отслабне.

В началото на новата седмица, с умерен и силен вятър, отначало от изток-североизток, впоследствие от север-северозапад, ще нахлува студен въздух.

В понеделник ще има валежи от дъжд, повишава се вероятността да са значителни по количество, в южните райони от страната ще има и с гръмотевици. Бързо и чувствително ще застудява и към вечерта във високите полета на Западна България дъждът ще преминава в сняг.    


Анкета

Мнения

ИЗБОРИ 2023 Мнения Общество
Корнелия Нинова: Планът за убийството на БСП този път се провали
  04.04.2023 15:50      

Лидерът на БСП: Разбира се, тези девет процента не ни удовлетворяват &qu