Сряда, 28 Юни 2023
    
Бизнес

Фермери от региона, заедно с колегите си от Варна и Добрич блокираха ГКПП Кардам

  29.03.2023 13:53  
Фермери от региона, заедно с колегите си от Варна и Добрич блокираха ГКПП Кардам

Дона МИТЕВА

Фермери от бургаски регион блокираха днес заедно с колегите си граничния пункт на Кардам.

„Около сто души се включихме в протеста, заедно с колегите си от Добрич и Варна. Решихме на този етап да не тръгваме с тежката техника от Южна България за  да не блокираме движението и пречим на останалите хора, но ако се наложи и това можем да направим.

Докато бяхме на границата до нас достигна и новината, че министър Гечев е подкарал първия трактор, с който да се блокира пункта на Видин и там пред колегите е обявил, че президентът Радев ни кани на среща в президентството“, коментира Илия Проданов.

По тази причина, той като зам.-председател на Националната асоциация на зърнопроизводителите ще пътува за срещата с президента.

Искането на протестиращите зърнопроизводители е България да наложи вето върху вноса на продукция от Украйна и действието на Регламент (ЕС) 2022/870 на Европейския парламент и на Съвета от 30 май 2022 г. за временни мерки за либерализиране на търговията, допълващи търговските отстъпки, приложими за украинските продукти съгласно Споразумението за асоцииране между ЕС и Украйна да не бъде удължавано с още една година.


Анкета

Мнения

Мнения Общество
Докога?! Какво чакате, че не пуснете учениците в онлайн обучение
  29.03.2023 13:14      

Докога Бургас и останалите градове ще бъдат в плен на компютърни клавиатурни хулигани, а държават