Четвъртък, 29 Юни 2023
    
Бургас

Наградиха отличниците в състезанието по английски език за петокласници

  30.03.2023 10:38  
Наградиха отличниците в състезанието по английски език за петокласници

Общо 66 бургаски ученици бяха наградени на официална церемония в Експо център „Флора“ за постигнати отлични резултати от състезанието по английски език за 5. Клас – "Let`s have fun". Надпреварата се организира от Община Бургас и Центъра за подкрепа на личностното развитие.

„Този ден е специален, защото когато започвахме преди седем години програмата за чуждоезиково обучение на Община Бургас, беше много трудно – имаше хора, които се съмняваха в резултатите. Но, искам да ви уверява, че следя резултатите ви и те са отлични. Това ни вдъхновява да разширим още програмата. Знайте, че времето, което отделяте, за да учите английски език, е инвестиция във вашето бъдеще. Благодаря на вашите преподаватели и родителите ви“, сподели кметът Димитър Николов.

Състезанието по английски език се провежда за трети път, но за първа година е ориентирана към петокласниците. В него взеха участие общо 278 ученици от 22 училища. Наградите връчи лично кметът на Бургас Димитър Николов.

Класираните на първо място деветима петокласници бяха наградени с грамота, златен медал и парична награда. 20 ученици се наредиха на второ място и получиха грамота, сребърен медал и право на участие в летен интензивен езиков курс. Третото място заеха 23-ма от участниците и бяха отличени с грамота, бронзов медал и право на участие в летен езиков курс, а 14 – получиха поощрителна награда и грамота за много добро представяне.

В отборното класиране най-добри резултати показаха петокласниците от ОУ „Александър Георгиев Коджакафалията“, следвани от тези в СУ „Св. св. Кирил и Методий“ и ОУ „П. Р. Славейков“. Те получиха отборна купа, грамота и еднодневна екскурзия.

Гостите в залата бяха поздравени от талантливата Ния Стоянова от вокална група към ЦПЛР-Бургас с музикален педагог Милена Добрева.

На събитието присъстваха още проф. д-р Севдалина Турманова - председател на Общинския съвет, Йорданка Ананиева – заместник-кмет „Образование, здравеопазване, социални дейности и младежки политики“, инж. Виолета Илиева – председател на Постоянната комисия по образование и вероизповедания, учители и родители.


Анкета

Мнения

Мнения Общество
Докога?! Какво чакате, че не пуснете учениците в онлайн обучение
  29.03.2023 13:14      

Докога Бургас и останалите градове ще бъдат в плен на компютърни клавиатурни хулигани, а държават