Събота, 24 Юни 2023
    
Бургас

Експлозия от емоции за 35 години ОУ „Елин Пелин“ (СНИМКИ)

  25.03.2023 13:29  
Експлозия от емоции за 35 години ОУ „Елин Пелин“ (СНИМКИ)

Георги РУСИНОВ

 

Експлозия от емоции за 35-годишнината на бургаското ОУ „Елин Пелин“. Елитното училище в най-големия бургаски комплекс вчера отпразнува годишнината си с вълнуващ концерт в Държавна опера – Бургас. В него взеха участие талантливи деца – възпитаници на училището. Показана бе историята на училището до момента и се изразиха надежди за бъдещето.

„Изключително съм щастлива, че затова днес ние елинпелиновци ви посрещаме в нашия просторен дом. Ще представим училището с неговата история и с всичко онова, което е настояще. Благодарим ви скъпи колеги директори, г-жо Дифчева, г-жо Димитрова и г-н Бодуров (б.а. първият директор на училището). Нашият концерт е под надслов „Минало, настояще и бъдеще“. Добре дошли!“, приветства гостите директорът Пепа Запрянова.

Кметът Димитър Николов затрупа със суперлативи училището, учителите и учениците му.

„Откакто г-жа Запрянова е директор е станало още по-артистично това училище. Поколения преподаватели, ученици са градили този авторитет. Той не е дошъл сега от небето. Искам да благодаря на всички, които са свързани със създаването на това училище. На всички ученици, които са градили неговия авторитет и имидж, защото качеството на подготовка на учениците в ОУ „Елин Пелин“ е толкова добра, че реализацията е изключително успешна и аз искам да благодаря на всички преподаватели за това. От името на родителите и като кмет на град Бургас искам да ви кажа, че в последните години резултатите от национални, градски и областни състезания от учениците от това училище са изключително високи. Това се дължи на този професионализъм. Затова моля ви не спирайте, надграждайте го. Искам да ви пожелая най-вече здраве г-жо Запрянова, за да имате още повече енергия и воля да развивате това прекрасно бургаско училище, което е гордост за нас. Аз като кмет освен да ви се възхищавам и скромно да ви подкрепям в материалната база друго не мога да направя. Да сте ми живи и здрави!“, заяви градоначалникът.

Думата бе дадена и на най-дългогодишният директор на школото.

„Вървя и си мисля колко пъти съм бил част от тези празнични рождени дни. На десетата годишнина бях помощник-домакин. Искам да аплодирате г-н Бодуров, защото малко са училищата с жив доайен като него. Тогава празнувахме детството на училището. 15-годишнината беше под надслова „Училище на възрастта на своите ученици“. 20-годишнината ни беше младост. После 25 години. И сега как мина това време – 35 години ОУ „Елин Пелин“? Гордея се с това, което сме направили с колегите в миналото. Това, което правите вие сега в настоящето и това, което ще правят нашите ученици, вече учители в бъдещето. Тук сега е пълно с родители, които са били нашу ученици. А знаете ли колко учители са били наши ученици? 15 учители, които са тръгнали от училищната ни скамейка. И още нещо искам да кажа – как хубаво подхожда названието основно училище. Основно. Защото то дава една здрава основа“, посочи г-жа Дифчева.

Получена бяха множество поздравителни адреси от институции и училища в страната и чужбина. В залата присъстваха кметът Димитър Николов, заместник-кметът Йорданка Ананиева, председателят на Общински съвет – Бургас проф. Севдалина Турманова, териториалният кмет на Меден рудник Магдалена Манолова, композиторът Хайгашод Агасян, родители, бивши възпитаници, общественици.


Анкета

Мнения

ИЗБОРИ 2023 Мнения