Сряда, 21 Юни 2023
    
Бургас

Включете се в събота в екоинициативата Часът на Земята

  22.03.2023 17:29  
Включете се в събота в екоинициативата Часът на Земята

От организацията WWF България оповестиха подробности за предстоящото издание на инициативата Часът на Земята. То ще се проведе на 25 март 2023 г., събота, от 20:30 до 21:30 ч.

Тази година WWF посвещава своята инициатива на опазването на дома на дивите животни. Днес многообразието от живи създания на планетата и техните местообитания зависят почти изцяло от човека и неговите действия.

Всяка секунда по света се изсича гора с размерите на едно футболно игрище. С нея безвъзвратно губим и всички нейни обитатели, както и ползите, които би донесла на хората, ако беше запазена цяла и непокътната.

Как да спрем тази загуба на живот? Как да направим така, че биоразнообразието – сърдечният ритъм на нашата планета – да се възстанови и стабилизира?

Часът на Земята 2023 може да бъде стимул за много повече от изключване на светлините.

Всеки от нас индивидуално може да пази природата. Начинът, по който живеем, е изключително важен – можем да правим по-етични покупки, да консумираме по-малко и по-разумно, да използваме велосипеди за транспорт, да отглеждаме здравословна храна на балкона, на покрива или в градината, да възстановяваме природата там, където живеем, да използваме възобновяеми източници на енергия.

* Тук пък ще намерите информация за младежки концерт, посветен на Часа на Земята, който ще се проведе до Часовника:

https://www.burgas.bg/bg/novini/mladezhi-organizirat-kontsert-na-sveshti-po-sluchay-chasa-na-zemyata


Анкета

Мнения

Бизнес Мнения Общество
Стоян Панчев, икономист: Въвеждането на таван на цените ще създаде повече проблеми
  19.03.2023 17:01      

„Инфлацията е основният проблем, констатациите за „спекула“ от служебно