Четвъртък, 15 Юни 2023
    
Спорт

Изключителен успех за Кристиян Манев от Яхт клуб „Черноморец Бургас“

  14.03.2023 14:58  
Изключителен успех за Кристиян Манев от Яхт клуб „Черноморец Бургас“

Кристиян Манев се класира на почетното второ място при изключителна конкуренция на  участвалите над 30 състезателя от 13 държави в едно от най-силните състезания на американския континент. При много трудни условия и бързо променяща сила на вятъра, опитният състезател на Яхтклуб „Черноморец Бургас“ се пребори с предизвикателството и показа, че е силен съперник.

Както коментира Ари Барши, състезател в клас ILCA и предоставящ техническа поддръжка по време на събитието, впечатлен от кайтбордистите:

„Тези атлети трябва наистина да имат невероятен контрол над хвърчилото и дъската, за да спечелят събитието в Кабарете тази година. На върха на големите вълни има резки промени и пориви на вятъра, които обикновено не идват с пасатите от изток.“

И наистина имаха невероятен контрол. След проведените гонки Кристиян Манев затвърди добрата си форма, спечелвайки второ място при Men Open Trophy.

Очакваме поредната успешна година за състезателя на ЯК Черноморец Бургас! 2023 година е изключително важна за даровития български национал, от който очакваме добри постижения през сезона и на квалификациите за Олимпиадата в Париж 2024 г.


Анкета

Мнения

ИЗБОРИ 2023 Мнения
Проф. Иво Христов: В България не може да се говори сериозно за сериозните неща
  16.03.2023 20:12      

Дона МИТЕВА Политическият анализатор проф. Иво Христов говори в аулата на БСУ по темата &