Неделя, 11 Юни 2023
    
Айтос

Да помогнем в борбата с рака на Кирил – баща на три деца и дядо на шест внука

  12.03.2023 10:15  
Да помогнем в борбата с рака на Кирил – баща на три деца и дядо на шест внука

Георги РУСИНОВ

 

„Казвам се Кирил и съм на 60 години от град Айтос. Преди няколко седмици след преглед ми съобщиха, че най-вероятно имам рак на устната кухина. Взеха ми биопсия и резултатът потвърди първоначалната диагноза. Веднага направих консултация в София с онколог и ми бе съобщено без никакви други изследвания, че е най-добре да се прибера вкъщи, за да бъда сред близките си и да чакам да умра, като според тях ми остават до 3 месеца живот. Трудно ми бе да го приема и да се съглася с всичко това, защото аз съм работоспособен човек, храня се, нямам никакви оплаквания. Причината да отида на лекар бе дискомфорт в устната кухина без никакви други оплаквания. Баща съм на три деца и дядо на шест прекрасни внука“.

Така започва призивът за помощ на Кирил Киров. Известно време той прекарва в Турция, където му правят най-различни изследвания. Тези дни вече си е в Айтос при семейството.

„След резултатите от всички изследвания ми бе назначена имунотерапия, вливки с високи дози витамин C, нова биопсия за установяване на точния тумор. Поради наличие на метастази в белия дроб и резултатите от изследванията, проф. Демирай, при когото се лекувам има съмнения, че може би ракът е започнал от белия дроб. След излизане на резултатите от биопсията, до края на седмицата това ще стане ясно, и на база тях ще ми бъде назначен и вида на имунотерапията, която започвам от следващата седмица. След излизане от 2 до 4 седмици и на резултатите от генетичния тест ще стане ясно дали ще има промени в лечението ми. Днес ви моля да ми помогнете. Смятам, че имам още отредени дни, в които мога да се радвам на децата и внуците си, както и да бъда полезен за тях. Живее ми се. Имам да се грижа още за свой родител, да помагам на жена си, на децата си, да се радвам на внуци и да живея. Да посрещам утрото, да изпращам залеза. Да бъда тук. До близките си“, казва Кирил.

До момента с много усилия децата на айтозлията са платили около 10 000 евро със собствени средства.

За момента Кирил има метастази само в белия дроб и никъде другаде. Предстои да излезнат резултатите от генетичния тест до 2 седмици. За момента са назначени няколко имунотерапии, като всяка е на стойност 7000 евро. С престоя и изследванията всяко посещение възлиза на около 8000 евро. Имунотерапия ще се провежда всеки месец, като след резултатите от генетичния тест може да има промяна в лечението.

„Сумата е непосилна за нас и за това ви молим да помогнете. Знаем, че може би някой ще си помисли защо да даря за 60 годишен човек, като има толкова болни малки деца. Ще ви отговорим - всеки заслужава да живее, да бъде до децата си, внуците си и да продължи да им помага и да ги подкрепя“, апелира семейството му.

Нека помогнем на Кирил в борбата му с рака на устната кухина!

Дарителска сметка на Кирил :

Банка ДСК

IBAN: BG78STSA93000029754794

BIC: STSABGSF

Получател : Кирил Нейчев Киров

Paypal: [email protected]

Фондация Павел Андреев

https://pavelandreev.bg/campaign/zaedno-za-kiril