Петък, 26 Май 2023
    
Бургас Мнения

Олена Болотова, Украйна: Сърцето ме боли за родината

  24.02.2023 11:32  
Олена Болотова, Украйна: Сърцето ме боли за родината

Дона МИТЕВА

Взрив преобръща живота ти. Неизвестност. Болка по загубените близки и роднини. Страх… Хиляди украинци се събуждат на 24. февруари миналата година с тези чувства. Една от тях е Олена Болотова, която живее в Бургас. Тя координира и обслужва информационно нуждаещите се от помощ нейни сънародници на територията на общината.

„Днес е тежък ден за всички украинци. За една година успяхме частично да се интегрираме в българското общество, да научим малко език. Някои си намериха работа. Много украинци продължават да учат и работят онлайн в Украйна“ . Такава е тъжната равносметка на Олена Болотова, за времето, през което в Украйна бушува войната. Една година по-късно от първия преживян ужас.

Нейната мечта е проста: „Наистина искам острата фаза на войната да приключи бързо и със сина ми да се върнем в Украйна“.

А за 24. февруари 2022 година казва: „Много е трудно да си спомня този ден - загубих майка си, дом, работа, приятели ...Скърбя за всички загинали украинци. Това е един от най-трагичните дни в историята на Украйна. Много ми е трудно да говоря за това....Сърцето ме боли за родината...“

Въпреки болката тя не пропуска да благодари: „Много благодаря на всички страни по света за подкрепата на моята любима страна. Благодаря на България и община Бургас, където имам честта да работя редом с прекрасните български колеги. Благодаря  и на обикновените хора в България и на всички организации, които ни помагат. Благодаря за вниманието към нас“, казва Олена


Анкета

Мнения

Бургас Мнения
Олена Болотова, Украйна: Сърцето ме боли за родината
  24.02.2023 11:32      

Дона МИТЕВА Взрив преобръща живота ти. Неизвестност. Болка по загубените близки и роднини