Неделя, 21 Май 2023
    
Бургас Общество

Приятелката на един от рибарите, удавили се в „Мандра”, остава без дом

  19.02.2023 09:28  
Приятелката на един от рибарите, удавили се в „Мандра”, остава без дом

В края на миналата година двама рибари се удавиха в Мандренското езеро при неясни обстоятелства, а днес почернената приятелка на единия от тях – Ивелин, остава без дом. Причината – делба с роднините.

На 27 ноември миналата година Милена вижда за последен път Ивелин. Двамата са заедно на вечеря с приятели. Малко по-късно Ивелин и приятелят му Петър решават да отидат за риба на язовир „Мандра”. И повече не се завръщат.

С изчезването на двамата мъже в Бургас е сформирана мащабна акция по издирването им. Намерена обаче е само обърнатата им лодка. Месец по-късно на брега е намерено тялото на Петър.

Страховете на Милена се потвърждават след десетина дни, когато тялото на Ивелин изплува на брега.

„Аз все още не мога да повярвам, че това нещо се е случило с нас. И Иво вече го няма, не мога да повярва”, казва Милена Йотова пред Елена Танева от Нова.тв.

Тя няма време да осъзнае загубата, защото по думите й разбира, че трябва да се изнесе от дома им.

„Валеше сняг, беше студено и с дъщеря му Доника се разбрахме да напусна къщата, за да няма проблеми и разправии. И тя ме помоли да оставя и колата. И аз й казах, че няма как да се прибера до Средец, където вече ще отида да живея. Да обаче тя каза, че не знае, да си намеля някой, който да дойде да те вземе”, разказва Милена Йотова.

Милена и Ивайло имат по един брак зад гърба си и деца, но така и не узаконяват връзката си. Така след като Ивайло умира, всичко отива при неговите законни наследници – бившата му жена и дъщеря му.

„На негово име беше всичко понеже кой е предполагал, че ще се случи нещо подобно. Ние сме си мислели, че всичко това, което градим, ще остареем заедно, никой не е мислил, че нещо може да се случи или пък да се разделим”, споделя Милена.

Днес тя  не може да влезе в дома си.

„Започнаха разправии по това да не си изнасям багаж, искаха да делим, което има за продаване да се продава, да го деля с тях. Нима аз за 10 години не съм заслужила нищо, според тях е така. И всичко това не им стигна, посегнаха на колата, която знаят е подарък от баща ми”, казва Милена

Потърсихме бившата съпруга на Ивелин.

„Ами взе микробуса например, лодката, двигателя, мога и други неща да изброя, няма смисъл. Който каквото е трябвало, си го е вземал, аз съм приключила. Дотук бях. Ако някой има претенции, по съдебен път”, заявява Яна Георгиева.

Източвик:Нова.тв


Анкета

Мнения

Мнения
Тодор Иванов, областен координатор на ИТН: Хората са загубили доверие в сегашната политическа система
  18.02.2023 17:35      

ГЕОРГИ РУСИНОВ   Задават се поредните парламентарни избори и партиите вече а