Събота, 20 Май 2023
    
Бургас

Кметът Николов се срещна с македонски полицаи в Бургас

  18.02.2023 09:10  
Кметът Николов се срещна с македонски полицаи в Бургас

Полицейски служители от македонския град Куманово се срещнаха с кмета Димитър Николов. Повод за посещението им в Бургас е среща на Международната полицейска асоциация /IPA - ИПА/, чиито домакин е бургаската секция, която отбелязва и своята 15-годишнина от учредяването си. Служителите на реда от Северна Македония бяха придружени от председателя ИПА Регион Бургас - Павлин Ковачев.

Полицейските служители поднесоха поздравите на кмета на град Куманово Максим Димитриевски към бургаския градоначалник.

Гостите разказаха, че секцията на ИПА в Куманово е от 10 години и през това време са изградени много добри партньорски и приятелски взаимоотношения между тях и бургаското представителство на Международната полицейска асоциация.

На предстоящото събрание на бургаската секция на ИПА, което ще се проведе тази събота, се очакват да пристигнат 14 делегации – членове на Асоциацията, от различни градове в Северна Македония, Албания, Черна гора, Сърбия.

На 2-3 юни гостите от Северна Македония отново ще гостуват в Бургас, тъй като са поканени от бургаските колеги да вземат участие в традиционния благотворителния турнир по футбол, организиран от местната полиция.

В Международната полицейска асоциация – ИПА, членуват общо 66 държави с близо 400 000 служители на реда.


Анкета

Мнения

Мнения Общество
 Георги Стайков: Ще съдя България за милиони евро, ако не получа парите си по ТЕЛК
  17.02.2023 08:02      

Хора с увреждания все още не са получавали пенсиите си за инвалидност, след като в края на януари