Неделя, 21 Май 2023
    
Бургас

Живко Господинов, общински лидер на БСП: В неделя ще знаем имената в листата

  17.02.2023 16:32  
Живко Господинов, общински лидер на БСП: В неделя ще знаем имената в листата
Живко Господинов

Дона МИТЕВА

В събота БСП провежда заседание на общинската конференция, а в неделя е заседанието на Областния съвет, когато ще бъде подредена листата за предстоящите на 2 април парламентарни избори, без гражданската квота и водача. Това обяви общинският лидер на столетницата Живко Господинов. Общинските номинации вървят включително до събота. Тогава и той ще види номинациите от другите общини в областта.

„Гражданската квота и водачът се избират от Националния съвет. До 19 февруари трябва да приключат всички областни съвети и конференции в страната и след това ще бъде насрочен Националният съвет, което би трябвало да стане следващата седмица“, обясни Господинов.

По негови думи изненади при водача на листата в Бургаски многомандатен район не се очакват. „Отново вероятно водач ще е Петър Кънев. Мисля, че така ще бъде. Не се очакват изненади. Кънев има изключително много номинации от всякъде. Мисля, че ръководството ще се съобрази с това“, коментира Господинов.

Той твърди, че организациите на БСП в региона и конкретно в Бургас, са изключително консолидирани, няма пряка конфронтация, такава, каквато се видя на Конгреса. „Нямаме междуличностни сблъсъци и противоборства. С оглед постигане най-добър резултат има разбирателство. Търси се максимално добро подреждане на листата, което ще е най-добро и за бургазлии, и за привличането на техните гласове“, заключи Живко Господинов.

 

 


Анкета

Мнения

Мнения
Тодор Иванов, областен координатор на ИТН: Хората са загубили доверие в сегашната политическа система
  18.02.2023 17:35      

ГЕОРГИ РУСИНОВ   Задават се поредните парламентарни избори и партиите вече а