Вторник, 02 Май 2023
    
Крими Средец

Митничари задържаха над 1000 литра нелегален алкохол

  31.01.2023 14:06  
Митничари задържаха над 1000 литра нелегален алкохол

Митнически служители иззеха 1011 литра нелегален етилов алкохол в бидони. Акцизната стока е била укрита в метално хале в частен имот. Това съобщиха от пресцентъра на Митницата.

Екип от митнически служители при проверка на частен имот в община Средец, влиза в метално хале. Инспекторите установяват, че халето се състои от две помещения: голямото е празно, но във вътрешно по-малко помещение са открити 12 големи пластмасови бидона с вместимост до 120 литра, съдържащи течност с характеристики на етилов алкохол и цвят и мирис на ракия.

При проверката обитателят на имота не е представил никакви документи за произхода на алкохола и за платен или обезпечен акциз за него. Мъжът е посочил в обясненията си, че алкохолът е негова „домашна ракия“, която изварявал и събирал.

Нелегалният етилов алкохол с общо количество 1011 литра е задържан. Взети са проби за лабораторен анализ. По случая ще бъде образувано административнонаказателно производство.

 


Анкета

Мнения

Бургас Мнения
Живко Табаков: Общинските съветници показаха, че избраха личното благо пред общественото с отказа си да намалят заплатите си
  30.01.2023 12:10      

ДБГ оттегли докладната за намаляването на заплатите в местния парламент