Вторник, 02 Май 2023
    
Бизнес Бургас

От края на март започват първите полети на летище Бургас

  31.01.2023 11:47  
От края на март започват първите полети на летище Бургас

„Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД е готов за ранен старт на Лято 2023 на  бургаското летище още от края на март, очаквайки да обслужи редовни и чартърни полети от/до 10 дестинации от 6 държави.

"През 2023 г. очакваме нови директни полети – от Познан (Полша), Каунас (Литва) и Дъблин (Ирландия) от Ryanair, от Рига (Латвия) от airBaltic и от Шчечин (Полша) от European Air Charter, съобщават от пресцентъра на аеропорта.

Концесионерът промотира Летище Бургас на „туристическо роудшоу“ в Полша, организирано с подкрепата на Министерството на туризма на Република България. На него се проведоха множество двустранни срещи с представители на водещи тур оператори и туристически агенции от Полша.

Освен това бургаското летище се рекламира и на  някои от най-големите международни туристически изложения през годините: WTM London, ITB Berlin, IFTM Top Resa Paris, на специализирани събития за туристическата индустрия във Виена, Варшава и т.н.

Същевременно, “Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт АД” не спира да инвестира в инфраструктурата на Летище Бургас като инвестиционната програма за летището се изпълнява по план и график и в пълна съгласуваност с Министерство на транспорта на Република България.

От началото на концесията до края на 2022 г., повече от 103 млн. евро са били инвестирани в множество проекти за Летище Бургас. В настоящия генерален план в периода от 2022 до 2026 г. са планирани инвестиции за повече от 50 млн. евро.

„Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД работи интензивно с авиокомпаниите за развитието на свързаността на Летище Бургас, в и извън пиковия летен сезон.

Летищният оператор е един от многото фактори, оформящи свързаността през зимния период на дестинация с характерно изразена сезонност. Наличието на търсене към определена дестинация и на голям брой потенциални пътници за входящ и изходящ трафик са най-важният фактор за даден целогодишен маршрут.


Анкета

Мнения

Бургас Мнения
Живко Табаков: Общинските съветници показаха, че избраха личното благо пред общественото с отказа си да намалят заплатите си
  30.01.2023 12:10      

ДБГ оттегли докладната за намаляването на заплатите в местния парламент